Carcaixent s'adhereix a la campanya "L'hora del planeta" per lluitar contra el canvi climàtic

Aquest dissabte 27 de març s'apagaran els llums de la Plaça Major, Campanar i Ajuntament dins de la iniciativa internacional promoguda per WWF

Guardar

Ajuntament de Carcaixent
Ajuntament de Carcaixent

L'Ajuntament de Carcaixent s'ha adherit de nou a la campanya L'Hora del Planeta, una iniciativa internacional promoguda pel World Wild Fund of Nature (WWF) que se celebrarà este dissabte 27 de març arreu del món. Durant una hora (de 20.30 h a 21.30 h), s'apagaran els llums de la Plaça Major, el campanar i la façana de l'Ajuntament amb l'objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de prendre mesures contra l'escalfament global i la contaminació atmosfèrica, així com estalviar energia i disminuir la contaminació lumínica.

Amb aquesta adhesió, Carcaixent se suma a aquesta iniciativa en la qual participen 180 països de tot el món. Segons la regidora de Medi Ambient, Paula Lozano, es tracta "d'una acció simbòlica, però que posa de manifest la voluntat i el compromís de l'Ajuntament de Carcaixent amb el planeta, propòsit que ja s'està portant a la pràctica amb mesures com la compra de vehicles elèctrics per a ús municipal o el canvi de la lluminària tradicional per llums led".

La regidora també ha volgut animar la ciutadania a sumar-se de forma particular a L'Hora del Planeta apagant els llums i els aparells elèctrics de les seues cases. Com a novetat, Paula Lozano també proposa adherir-se a les dues iniciatives de WWF que ha incorporat en aquesta edició, passar un dia sense consumir combustibles fòssils, intentant disminuir al màxim les seues emissions, i reduir l'ús d'articles d'un sol ús, especialment de plàstic. A més, també ha recordat la importància de mantenir aquest compromís la resta de l'any, amb la incorporació d'hàbits d'estalvi energètic en el dia a dia o l'adquisició de bombetes i electrodomèstics més eficients energèticament.

Destacats