Segona edició de la campanya 'El valencià en moviment' per a fomentar l’ús del valencià en l’esport a Alzira

Ja s'han publicat les bases d'aquesta segona edició del concurs que busca promocionar l'ús del valencià sobretot entre els xiquets i xiquetes i els joves en l'àmbit esportiu

Guardar

el_valencià-en_moviment_a3_Página_1
el_valencià-en_moviment_a3_Página_1

L'Ajuntament d'Alzira, mitjançant el SERVAL té com a objectiu la normalització del valencià en la nostra població i una de les iniciatives de la Regidoria de Cultura, és donar continuïtat a la campanya El valencià en moviment en el qual poden participar tots els clubs i escoles esportives d'Alzira.

Ja s'han publicat les bases d'aquesta segona edició del concurs que busca promocionar l'ús del valencià sobretot entre els xiquets i xiquetes i els joves en l'àmbit esportiu.

Els clubs esportius que millor ús del valencià fan entre els seus usuaris i jugadors, als seus comunicats, reglaments, campanyes publicitàries o qualsevol altra iniciativa, podran ser els guanyadors d'aquest premi. Els interessats a participar, hauran de presentar els seus projectes de l'1 al 20 de maig de 2021 per via telemàtica al web de l'Ajuntament d'Alzira. Els documents presentats hauran de ser escrits únicament en valencià.

"Amb esta campanya volem fomentar l'ús del valencià, oral i escrit, entre totes les persones implicades (esportistes, tècnics, aficionats, públic...). Els clubs esportius són col·lectius que contribueixen a potenciar les pràctiques saludables (exercici, alimentació, contacte amb la natura...) i també a socialitzar-nos (equips, entrenaments, competicions...). En totes les reunions, àmbits i regles dels jocs hem d'emprar el valencià. La nostra llengua ha d'estar sempre en moviment i l'hem d'entrenar sense parar perquè puga superar totes les metes", assegura el regidor, Alfred Aranda.

La quantia total màxima d'aquests premis serà de 2.000 euros. S'estableix un primer premi de 1.500 euros i un segon de 500 euros, destinats al pagament de l'equipament de competició, que anirà retolat amb els logos, institucionals i el disseny de l'eslògan: El valencià en moviment, els quals facilitarà l'Ajuntament d'Alzira.

El club guanyador rebrà el premi en un acte públic que se celebrarà el mes d'octubre de 2021 al Saló de Plens, en la 4a planta de l'Ajuntament d'Alzira.

A més el Serval té previst regalar unes gorres amb aquest eslògan, als xiquets, xiquetes i jóvens participants en els Campus Esportius d'Estiu 2021 on s'inclouen els jocs populars valencians entre les seues activitats.

D'altra banda Aranda els ha informat de la tasca que realitza el Serval en la difusió del valencià en tots els àmbits a la nostra ciutat.

El jurat, format per membres de Promoció Lingüística i Esports hauran de valorar els projectes segons els següents punts:• Que el projecte afecte el major nombre d'aplicacions (normatives, protocols, reglaments...)• Que l'equip o club siga de nova creació.• Que el projecte siga viable.• Que complisca la normativa lingüística vigent.

Destacats