Paratges naturals d'Alzira per a gaudir el 9 i 12 d'octubre

Guardar

malecó- alzira
malecó- alzira

La festivitat del 9 d'Octubre és una bona ocasió per a gaudir del patrimoni natural. Alzira rep una gran afluència de visites de famílies i grups d'excursionistes que van a passar la jornada als seus espais verds.

Alzira compta amb diferents opcions i llocs d'esplai, per això des de la Regidoria d'Agricultura, Medi Ambient i Transició ecològica s'ofereix als visitants una oferta d'espais naturals preparats per a passar un bon dia a l'aire lliure:

L'alt valor ecològic, cultural i emocional que té el monestir i el paratge de la Murta fa que siga un dels llocs preferits pels alzirenys i bona part dels riberencs per a gaudir de la festivitat del 9 d'Octubre, no obstant això, cal tindre en compte que en dades com aquesta la gran afluència de gent que es concentra en aquest paratge pot desvirtuar l'experiència a més de provocar un impacte ambiental al seu entorn natural. També és important recordar que en aquest moment estan restaurant-se les pistes forestals i per tant es trobaran amb restriccions d'accés a les diferents zones de la finca municipal, per això vos recomanem la visita a la Murta en altres dates, i com a alternativa, vos plantegem:

Una alternativa menys coneguda, però molt interessant és el Paratge Natural Municipal de la Casella. Els visitants podran visitar el nou mirador del paratge, situat en l'antic camp de tir (enfront del bar). Aquesta actuació ha reconvertit l'espai en una nova zona oberta d'esplai amb menjadors i on poder admirar l'entorn muntanyenc de les Serres de les Agulles i la Murta i la Vall de la Casella. A més, també s'ha dut a terme l'ampliació del pàrquing en l'entrada del paratge per poder assolir i facilitar l'afluència de visitants.

Per altra banda, per a la gent que prefereix gaudir d'un altre tipus d'entorn sense eixir del nucli urbà, l'alternativa és el nou parc dels Furs (al costat del recinte firal), que destaca per la seua proximitat al riu Xúquer i el passeig fluvial fa que hi haja diverses opcions. Al parc s'extén una gran àrea de gespa per a relaxar-se, realitzar un pícnic i tota classe de jocs a l'aire lliure, mentre que aquells que prefereixen recórrer el passeig fluvial podran descobrir i sentir de primera mà l'ambient màgic dels boscos de ribera.

La muntanyeta de Sant Salvador o el mirador del Xúquer al Malecó amb una nova zona recreativa per a xiquets i xiquetes són altres opcions junt nucli urbà que ens poden resultar interessants per a passar una jornada relaxada a la natura.

Destacats