Martínez Dalmau anuncia per a 2021 les obres de regeneració del grup d'habitatge públic plaça La Ribera d'Alzira

El vicepresident segon es reuneix amb l'alcalde de la localitat per a analitzar la situació de l'habitatge en el municipi

Guardar

dalmau en alzira
dalmau en alzira

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha anunciat que les obres de regeneració d'elements comuns i d'urbanització del grup d'habitatge públic de la plaça La Ribera d'Alzira començaran l'any vinent.

Així ho ha traslladat en la reunió mantinguda amb l'alcalde d'Alzira, Diego Gómez, i en la qual ha estat acompanyat per la directora general d'Innovació Ecològica en la Construcció, Nuria Matarredonra, i el director general de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), Alberto Aznar. En ella s'ha fet un balanç de la situació de l'habitatge en el municipi.

El tema principal de la trobada ha sigut les obres del Pla d'Intervenció Integral Sostenible (PINNS) que l'any vinent la Conselleria d'Habitatge executarà en plaça La Ribera, amb un pressupost estimat d'1.452.000 euros. La previsió és licitar les obres en el primer trimestre del pròxim any i poder iniciar-les a l'estiu.

"Seguim amb el Pla de Dignificació del nostre parc públic i aquesta actuació a Alzira millorarà la vida de 55 famílies que resideixen en aquest grup", ha assegurat Martínez Dalmau.

La Conselleria d'Habitatge està desenvolupant PINNS en diversos grups d'habitatge públic de municipis com Massamagrell, La Vall d'Uixó o Almoradí, entre altres, sent el d'Alzira un dels plans més ambiciosos, ja que comptarà amb un dels majors pressupostos.

Les actuacions previstes inclouen la demolició del bloc 2, amb un total de 25 d'habitatges, declarat en ruïna. Això permetrà una major obertura de l'espai i una millor integració urbana del grup.

A més, s'adequaran els vestíbuls i elements comuns, així com les instal·lacions dels subministraments. Es repararan façanes i cobertes, i es renovarà la xarxa de sanejament. Els treballs també inclouran la millora de l'accessibilitat, l'enllumenat i la reparació dels habitatges buits recuperats en el grup.

D'altra banda, també s'ha parlat sobre els huit habitatges adquirits a Alzira per la Conselleria, dins del concurs de compra d'immobles en municipis de la Comunitat per a la seua incorporació al patrimoni públic, amb una inversió de 782.608 euros. Aquests immobles se cediran en lloguer social.

Martínez Dalmau ha explicat que Alzira ha sigut una de les ciutats on més habitatges s'han adquirit en l'últim concurs, "uns immobles en molt bon estat i d'alta qualitat, perquè volem que les persones que visquen al parc públic tinguen les condicions apropiades d'habitabilitat".

Martínez Dalmau ha destacat l'"esforç que des del Consell s'està fent per augmentar i dignificar el parc públic d'habitatge". Des de juliol de 2015, la Generalitat ha invertit un total de 435.000 euros en actuacions de millora i reparacions del parc públic d'Alzira i ha adjudicat habitatges.

Després de visitar el grup de plaça La Ribera, el vicepresident s'ha traslladat a Torretxó Baix i plaça de Germanies, zones d'Alzira en les quals la Conselleria té previst desenvolupar obres de millora.

"Europan, un dels concursos més interessants en matèria de regeneració urbana, tindrà a Alzira un dels exemples de com s'ha de regenerar una àrea, la del Torretxó Baix, la qual cosa ajudarà a consolidar la ciutat", ha declarat.

Conveni oficina Xaloc

A continuació, el vicepresident segon, acompanyat per la directora general de Coordinació Institucional d'Habitatge, Adoración Guamán, s'ha traslladat a l'Oficina Comarcal d'Habitatge de la Mancomunitat de la Ribera Alta, també a Alzira. Allí, al costat de l'alcalde de Sumacàrcer i president de la Mancomunitat, Txema Peláez, ha signat el conveni per al projecte d'innovació de posada en marxa d'una oficina de la xarxa Xaloc, amb servei de finestreta única en matèria d'habitatge, rehabilitació d'edificis i regeneració urbana. Per a això, la Conselleria invertirà 178.576 euros.

Es tracta de la tercera oficina Xaloc, després de Gandia i Dénia, i la primera oficina que donarà servei a tota la comarca. Per a Martínez Dalmau, aquesta xarxa, que comptarà amb 4 milions d'euros en 2021, "ens permetrà tindre informació de qualitat sobre les necessitats reals dels municipis, tot això amb una gestió eficaç i eficient de recursos i una major agilitat en la tramitació".

A més, ha ressaltat "la importància de municipalitzar les polítiques d'habitatge, perquè actue el que està més a prop, però sempre amb la col·laboració i supervisió de la Generalitat".

El conveni tindrà una vigència d'un any, que podrà prorrogar-se anualment fins a un màxim de quatre anys. Estableix les activitats que s'encomanen a la mancomunitat i que s'organitzen en cinc unitats de servei: unitat de finestreta única en matèria d'habitatge, rehabilitació d'edificis i regeneració urbana; unitat de gestió de l'hàbitat; unitat de protecció de la tinença de l'habitatge i unitat d'Observatori Local de l'Habitatge.

Amb tot això, "estem convençuts que en els pròxims anys es veurà aqueix canvi de paradigma de l'habitatge que planteja la Generalitat", ha conclòs el vicepresident.

Destacats