Els espais naturals d'Alzira, oberts a la ciutadania

Amb l'arribada dels dies festius és moment de buscar esplai a la natura, especialment en caps de setmana pel matí

Guardar

paraje natural alzira
paraje natural alzira

En aquests moments en què els nostres paratges naturals estan més concorreguts, des de l'Ajuntament es recomana visitar altres zones verdes d'Alzira en les quals podem practicar esport o caminar aquests dies, al mateix temps que gaudim de la natura com el Mirador del Xúquer, la Muntanyeta, el Passeig Fluvial o l'Anell Verd espais on els ciutadans poden tindre un contacte amb la natura sense eixir d'Alzira.

Cal recordar que els paratges de la Murta i La Casella reben gran quantitat de visitants els caps de setmana i festius, i a més tenen limitació d'accés i es recomana demanar cita prèvia. Ja que els dies s'allarguen, podem gaudir d'aquests paratges sense menys aclaparaments a les vesprades, quan acudeix menys gent.

"L'actual situació ha canviat la manera de moure's per la ciutat. Des de la Regidoria de Medi Ambient convidem a la ciutadania a utilitzar aquestes zones com a espai de passeig i gaudi de la naturalesa" ha explicat el regidor, Pep Carreres

Anell Verd

Es tracta d'un espai verd periurbà que connecta diferents infraestructures al voltant de la ciutat i defineix un cinturó verd que circumval·la tota la ciutat. També ha servit per a regenerar espais degradats i posar a la disposició de la ciutadania un nou espai d'esplai com el Mirador del Xúquer.

Compta amb panells informatius que contenen pictogrames i codis QR que ens dirigeixen a un format sonor amb informació de les espècies naturals i elements patrimonials que ens trobarem en cadascun dels trams quilomètrics.

Per a poder reproduir els àudios cal fer ús del nostre telèfon mòbil amb el lector de QR i s'obrirà un format similar a un àudio llibre que permet que totes les persones, fins i tot les invidents, puguen escoltar una descripció dels elements patrimonials, mediambientals i de paisatge que ens podem trobar en cada tram del recorregut. Aquests àudios es troben en tres idiomes: valencià, castellà i anglés.

Mirador del Xúquer

Este concepte queda reforçat amb el recorregut eco terapèutic incorporat en el Mirador de Xúquer, on podem iniciar un passeig entre més de mil plantes aromàtiques que la ciutadania va plantar el Dia de l'Arbre. El Mirador és un espai de 33.000 m², que incorpora una zona de bosc de pins, una zona de jocs per als xiquets i xiquetes i un mirador en la desembocadura del Barranc de la Casella amb el riu Xúquer.

A causa dels actuals criteris sanitaris i tècnics derivats de la Covid-19, des del mes de maig s'apliquen mesures d'aforament limitat i sol·licitud de cita prèvia en l'àmbit, dins del paratge natural municipal de la Murta i la Casella.

Des de la mateixa portada del web municipal, www.alzira.es a la secció "a un clic" trobareu el botó de cita prèvia, mitjançant el qual es poden accedir als diferents serveis municipals que requereixen la cita. En el cas dels paratges es permet la reserva prèvia, per a la visita a la Murta.

Cal recordar que en el cas de la Casella, el pàrquing confrontant al bar, tanca a les 17 hores, de manera que cal traure els vehicles abans.

Destacats