Comença la rehabilitació de la vorera del riu Xúquer entre Alzira i Sumacàrcer

Guardar

alzira sumacarcer obras entorno xúquer
alzira sumacarcer obras entorno xúquer

Dins del marc del Pla de Dinamització del Riu Xúquer, que contempla diverses actuacions per a millorar les infraestructures i potenciar l'aprofitament i la conservació del riu Xúquer i el seu entorn en un marc de sostenibilitat ambiental, s'han dut a terme diverses actuacions, com la neteja del riu Xúquer realitzada els dies 26 i 27 de setembre i com la present actuació de rehabilitació de la vorera del riu Xúquer al pas pels municipis de la Ribera. Així, gràcies a un acord entre el Consorci de la Ribera i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, es rehabilitaran dues zones de riu en els municipis de Sumacàrcer i Alzira.

Aquesta acció de rehabilitació ha estat presentada en el port fluvial d'Alzira i en la presentació han participat els alcaldes d'Alzira i Sumacàrcer, Diego Gómez i David Pons, així com els presidents de la Mancomunitat de la Ribera Alta i del Consorci de la Ribera i el comissari d'aigües de la Confederació, Miguel Polo.

L'actuació proposada pretén l'eliminació mecanitzada de l'Arundo donax (canya de riu) mitjançant el desbrossament, el triturat, l'extracció de la part aèria i el transport autoritzat. Posteriorment, es cobrirà la zona anteriorment desbrossada amb una cobertura opaca (geotèxtil) durant un període d'entre 18 i 20 mesos per al debilitament final del sistema radicular de la canya eliminada i la seua destrucció total. Posteriorment es retirarà el geotèxtil.

El tram d'actuació proposat té una longitud aproximada de 200 metres i té un pressupost estimat de 89.105 euros.

Arxivat a:

Destacats