Alzira rep un alt percentatge de respostes a les preguntes dels grups polítics municipals

Així ho demostren les dades dels anys 2019, 2020 i el que portem de 2021

Guardar

Façana de l'Ajuntament d'Alzira
Façana de l'Ajuntament d'Alzira

Fa uns dies la Regidoria de Participació Ciutadana feia públiques les dades estadístiques relatives a les consultes rebudes en la Bústia de la Ciutadania durant l'any 2020, destacant que les respostes donades per l'Ajuntament d'Alzira han augmentat un 92%.

La mateixa política es fa des d’Alcaldia respecte a la informació, les preguntes, sol·licituds dels grups polítics municipals de l’oposició. Així ho demostren les dades dels anys 2019, 2020 i el que portem de 2021.

En aquest sentit, l'alcalde, Diego Gómez, en referència a algunes crítiques de l'oposició declara que "fem una gestió transparent quant a aquelles qüestions que plantegen els diferents grups polítics municipals. Considere que els percentatges de contestació a les seues són molt acceptables. A més, la passada legislatura posarem en marxa el Portal de Transparència que ajuda a la fiscalització no només dels grups polítics municipals sinó de tota la ciutadania".

Altres dades importants pel que fa a l'activitat dels grups polítics municipals és que pràcticament totes les mocions presentades es passen a debat i votació del Ple municipal i, des de principi de legislatura, la Junta de Portaveus s'ha reunit 36 vegades, 10 de les quals en els primers mesos de l'estat d'alarma (de març a maig de 2020) per tal de donar informació sobre la pandèmia.

Gómez afegeix que "cal tindre present d'on veníem en les legislatures anteriors al 2015: No hi havia seguiment de l'acció política de l'oposició per part de l'equip de govern; no es passaven totes les mocions a debat del Ple, obligant els grups municipals a convocar plens extraordinaris que es convocaven a hores "intempestives" i la Junta de Portaveus es reunia una o dos vegades a l'any. Per tant, la política d'aquest Equip de Govern és de màxima transparència, davant l'opacitat d'altres legislatures".

Destacats