Alzira rep segon any consecutiu un reconeixement estatal a l'excel·lència en Serveis Socials

També s'ha atorgat un premi europeu pel procés participatiu de la Llei de Serveis Socials

Guardar

excelencia alzira
excelencia alzira

La regidoria de Serveis socials de l'Ajuntament d'Alzira revalida el reconeixement estatal a l'excel·lència per l'esforç pressupostari en elevar la inversió social. El passat any ja va rebre aquest distintiu a les Jornades DEC celebrades a Madrid.

L'Associació Estatal de Directors i Gerents de Serveis Socials ha realitzat, un any més, una anàlisi detallada dels pressupostos que els Ajuntaments de més de 20.000 habitants dediquen a "Serveis Socials i Promoció Social" d'acord amb les dades del pressupost 2019 publicat pel Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques en el portal de l'Oficina Virtual per a la Coordinació Financera amb les Entitats Locals.

Alzira és un dels 34 ajuntaments a escala estatal que compleixen els 3 criteris d'excel·lència, es fa un reconeixement als ajuntaments que tenen una inversió social superior als 100 € per habitant, l'esforç pressupostari realitzat és superior a la despesa social del passat pressupost i que la despesa social de 2019 supere el 10% del pressupost general no financer.

"Seguim treballant per augmentar la inversió en serveis socials i aportem per continuar en aquesta línia per elevar la inversió social al nostre país i per vocació d'atendre els alzirenys i alzirenyes des d'uns serveis socials dignes i de qualitat" ha explicat la regidora, Marina Mir.

Enguany les jornades sobre el DEC Local en les quals s'atorguen aquests reconeixements no s'han celebrat, i només s'ha portat a terme la comunicació dels resultats d'aquest estudi. L'estudi està elaborat amb dades de 384 ajuntaments de més de 20.000 habitants (dels 421 que hi ha a Espanya) la inversió social global dels quals va ascendir a 3.157 milions, un 10% més que en l'exercici anterior.

European Social Services Awards 2020

D'altra banda, des de la Vicepresidencia i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives com des de la Universitat de València s'ha fet arribar a l'Ajuntament l'agraïment per la seua col·laboració i participació en projecte sobre el procés participatiu de la Llei i dels Laboratoris de Serveis Socials de la Comunitat Valenciana, projecte que ha rebut un premi en els European Social Services Awards 2020 convocats per la European Social Network.

Aquest guardó representa una distinció a les bones pràctiques en serveis socials així com a l'enfortiment de les sinergies entre praxi, política i investigació amb l'objectiu de millorar la vida de les persones i de les comunitats. Un premi que reconeix l'esforç del conjunt de persones professionals dels serveis socials, dels ajuntaments, mancomunitats i diputacions, col·legis i associacions professionals, entitats del tercer sector d'acció social, entitats empresarials, sindicats i universitats públiques valencianes, entre d'altres. Totes elles fan possible, dia a dia, la garantia i sostenibilitat del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials, quart pilar de l'Estat del Benestar.

Destacats