Alzira presenta les novetats de la IV edició d’Art al Carrer

Enguany també tindrà lloc la tercera edició del JIA, la Jornada d’Il·lustració d’Alzira

Guardar

art al carrer_1
art al carrer_1

La quarta edició d'ART AL CARRER, s'ha presentat hui a la casa de la cultura d'Alzira. Vestits amb els colors del festival, roig i negre, han assistit a l'acte l'alcalde, Diego Gómez, el regidor de Cultura, Alfred Aranda i la directora de la Casa de la Cultura, Elisa Torremocha. A més també han assistit les organitzadores de la tercera Jornada d'il·lustració d'Alzira, JIA 03, Empar Piera i Mai Hidalgo.

Més de trenta actuacions, 20 il·lustradors i vora 6 transformacions plàstiques que inundaran Alzira de cultura i art el cap de setmana del 27 i 28 de setembre amb Art al Carrer. En la seua quarta edició, aquest encontre artístic ha ampliat el nombre d'actuacions i l'espai ocupat de la ciutat.

En paraules de l'alcalde, "Anem a omplir els carrers d'activitat i diversió per a tots els públics i de forma gratuïta, cosa que beneficiarà també el comerç local, especialment els bars i restaurants de la nostra Ciutat. Aquest encontre, ja és un referent en la Comarca, com demostra la massiva assistència de visitants en anys anteriors"

Des de l'equip de treball de la regidoria, s'han mostrat orgullosos de seguir amb aquest projecte artístic que cada any amplia el seu programa i enguany ho fa amb més actuacions musicals, de titelles, espectacles d'animació i molt de circ. A més com a novetat s'afig la Plaça de la Generalitat per a acollir una de les actuacions més espectaculars d'Art al Carrer.

En paraules del regidor de Cultura, Alfred Aranda, "Es tracta d'una aposta que pretén apropar la cultura al poble i aconseguir que es conega en tots els àmbits artístics. A més comptem amb la participació d'artistes locals en diversos espectacles de música, dansa i teatre"

D'altra banda, per tercera vegada les arts plàstiques seran part de l'encontre amb les jornades d'il·lustració que emplenaran el carrer de les Escoles Pies amb més de vint il·lustradors que treballaran en directe amb obres que després es podran adquirir i que cediran part dels seus beneficis a la Fundació Cepaim. En aquesta ocasió l'encontre acollirà també activitats relacionades amb el body paint i el body art per fer la ciutadania partícip de les imatges en moviment.

Aquesta edició d'Art al Carrer que du com a lema conductor les mirades, ja ha començat a emplenar de color la ciutat amb les intervencions artístiques del Pont de Xàtiva i la redona del mateix pont que pretenen ser una vista privilegiada de l'entorn de la ciutat.

L'artista d'aquesta obra, el Pont de la Natura, Álvaro Javier Riquelme, conegut com a Disneylexya ha explicat l'obra que transformarà l'entrada a la nostra Ciutat. En aquest sentit l'alcalde d'Alzira ha donat resposta a l'agrupació La Ribera en Bici, que demanaven mantindré dues pintades al pont, el colom de la Pau i la inscripció OTAN NO. "Anem a mantindre la imatge del colom, integrant-la en el mural que s'ha dissenyat, com a element i filosofia de la vida de la ciutat. Així mateix, hem oferit a l'associació altres alternatives per poder realitzar un mural sobre la Pau; També s'instal·larà un panell informatiu amb imatges de com es trobava el barri en 1950 i en 1987" assegura Aranda.

Per altra banda els assistents a la roda de premsa han pogut visitar l'exposició que s'inaugurava ahir "Què férem l'any passat?" a la Casa de la Cultura, i que mostra amb 60 fotografies i objectes allò que es va fer en la passada edició d'Art al Carrer. L'exposició pot visitar-se fins al pròxim 30 de setembre.

Destacats