Alzira celebra la setmana de la mobilitat amb un jardí efímer a la plaça del Regne del 25 al 27 de setembre

Guardar

rdp setmana mobilitat (2)
rdp setmana mobilitat (2)

La plaça del Regne d'Alzira ha estat l'escenari de la roda de premsa de presentació de les activitats plantejades amb motiu de la Setmana de la Mobilitat. A l'acte han assistit l'alcalde de la ciutat, Diego Gómez, la regidora de Seguretat i Urbanisme, Sara Garés, el regidor de Medi Ambient, Agricultura i Transició Ecològica, Pep Carreres, i el regidor de Serveis Urbans, Fernando Pascual.

L'Ajuntament d'Alzira convertirà la plaça del Regne en una gran redona sense el pas del trànsit de l'avinguda Sants Patrons. Serà aquest divendres, 25 de setembre, coincidint amb la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat.

Concretament es farà la conversió de la plaça en un jardí efímer on es col·locaran plantes i arbres al voltant dels quals hi haurà una ruta perquè els ciutadans puguen experimentar la transformació de la ciutat en aquest sentit. Els carrils de l'avinguda davant de la Tourist Info es converteixen en un espai verd sense trànsit, on a més es mostraran panells informatius per a la ciutadania. Tota la vegetació utilitzada per a aquesta acció posteriorment es plantarà al Parc de l'Alquenència i al mirador del Xúquer.

Aquesta acció forma part dels 12 projectes que conformen la segona fase del pla de mobilitat que té l'Ajuntament d'Alzira, i que se sotmetran a la participació i debat de la ciutadania mitjançant les assemblees.

"Presentem 12 accions orientades a reduir el trànsit, recuperar el medi ambient i millorar la seguretat dels nostres veïns i veïnes. El pla de mobilitat està destinat a convertir Alzira en una ciutat més segura i més favorable amb el medi ambient i esperem assolir aquestes accions en aquesta legislatura", ha comentat l'alcalde, Diego Gómez.

Es tracta d'un treball conjunt de les regidories de Medi Ambient, Seguretat i Infraestructures i Serveis Urbans en el qual es presenten iniciatives com la reordenació dels aparcaments en perpendicular de l'avinguda Comunitat Valenciana; l'establiment d'un pas de vianants i carril bici que connecte el pont de Xàtiva amb el Malecó o la prolongació del carril bici des del supermercat LIDL fins a l'Hospital de la Ribera.

ACCIÓ 1 - AV. COMUNITAT VALENCIANA. REORDENACIÓ D'APARCAMENTS EN PERPENDICULAR.

ACCIÓ 2 - PROLONGACIÓ DE CARRIL BICI DES DE LA REDONA LIDL FINS HOSPITAL. (DIPUTACIÓ).

ACCIÓ 3 - RUTES ESCOLARS. CONVERSIÓ EN ZONA DE VIANANTS DE LA PROLONGACIÓ D'HORT DELS FRARES FINS A LA PLAÇA PRIMER DE MAIG.

ACCIÓ 4 – CONVERSIÓ EN ZONA DE VIANANTS DELS CARRERSMAJOR SANT AGUSTÍ I SANT JAUME.

ACCIÓ 5 - SENYALITZACIÓ A VELOCITAT DE 30 KM/H DELS CAMINS RURALS DELS NUCLIS HABITATS: CASELLA-MURTA, FORN DE CARRASCOSA, PORTELLA DE SEVERINO, EL XAVEGÓ, URBANITZACIÓ SANT BERNAT.

ACCIÓ 6 - REALITZACIÓ DEL PAS DE VIANANTS I BICICLETES DE LA CARRETERA VELLA DE CARCAIXENT PEL PONT DE XÀTIVA.

ACCIÓ 7 - REALITZACIÓ DEL PAS DE VIANANTS I BICICLETES DE LA CV-50 PER L'ESTACIÓ AUTOBUSOS.

ACCIÓ 8 - PROLONGACIÓ DEL CAMPUS ESCOLAR FINS AL LLAVADOR.

ACCIÓ 9 - REALITZACIÓ DEL PAS DE VIANANTS I BICICLETES DE LA CV-505 PER GASOLINERA (BALLENA AZUL).

ACCIÓ 10 - CARRIL BICI EN DESDOBLAMENT DE CARRER A L'EIXIDA DE CARREFOUR PER KFC.

Destacats