La EMTRE aprova el conveni per a la construcció i explotació d'un Ecoparc a Paterna

Guardar

Sagredo junto a otros alcaldes socialistas en asamblea EMTRE
Sagredo junto a otros alcaldes socialistas en asamblea EMTRE
L'Assemblea de la EMTRE celebrada ahir  va aprovar per unanimitat el conveni entre l'entitat i l'Ajuntament de Paterna per a la construcció i explotació d'un Ecoparc, de gestió metropolitana, en el municipi.

L'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, que va participar en la votació de l'acord, ha afirmat que “aquest acord suposa un abans i un després per al poble ja que evitarà que els paterners i paterneres tingan de eixir fora del municipi per dipositar els seus residus domèstics i enderrocs a més de que evitarà l'aparició d'abocadors il·legals”.

El futur ecoparc de Paterna, la construcció del qual començarà en breu, s'assentarà sobre una parcel·la municipal de 5.000 m2 la cessió de la qual a la EMTRE va ser aprovada per unanimitat en el ple del passat mes de març. Tal com ha explicat l'Alcalde, “els terrenys cedits es troben urbanitzats i disposen dels serveis d'aigua potable, electricitat, telefonia i sanejament (pluvials i residuals) necessaris per al funcionament de l'Ecoparc de manera que, si no hi ha cap contratemps, el nou Ecoparc podria estar finalitzat abans que acabe l'any”.

Referent a això, Sagredo ha recordat que “l'esperada infraestructura no suposarà cap cost pels paterneros i paterneras i s'integrarà a la Xarxa d'Ecoparcs de Gestió metropolitana” i ha destacat que “aquesta nova instal·lació és fruit de la bona disposició de la EMTRE per dotar d'aquesta infraestructura al municipi i de l'excel·lent relació entre l'organisme metropolità i l'equip de govern socialista que, des que va accedir al Govern, ha estat perseverant en aquest assumpte i ha mantingut moltes trobades i negociacions amb els responsables de l'entitat fins que ha aconseguit que el projecte vegi la llum”.

Tal com ha recordat el primer edil, el nou Ecoparc arriba quatre anys i mitjà després que l'anterior equip de govern del PP tancara el ja existent. “Per a l'actual equip de Govern del PSOE la recuperació del servei de l'ecoparc i la construcció d'una nova infraestructura a Paterna sempre ha estat una prioritat”, ha subrallat.

Destacats