La Diputació i Divalterra col·laboren en una jornada sobre ajudes a cooperatives en entorns rurals

Un centenar de tècnics d'ajuntaments, mancomunitats i grups d'acció local participen en la trobada organitzada per Fevecta

Guardar

Jornada Migracoop
Jornada Migracoop

Amb l'objectiu d'abordar la cooperativa com a fórmula per a emprendre negocis, aquest dijous s'ha celebrat la jornada 'Cooperatives en entorns rurals: ajudes i subvencions', organitzada per Fevecta (Federació Valenciana d'Empreses Cooperatives de Treball Associat) a través del seu projecte Migracoop 2021. La jornada ha comptat amb la col·laboració de la delegació de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació de la Diputació, dirigida per Ramiro Rivera, així com del servei de Desenvolupament Local de Divalterra.

En la trobada, celebrada de manera telemàtica, han participat més de 90 persones relacionades amb el desenvolupament local integrades en els equips tècnics d'ajuntaments, mancomunitats, grups d'acció local i associacions de municipis, així com representants del món del cooperativisme i entitats socials. Entre elles, hi ha hagut una àmplia representació d'organitzacions que treballen per la integració de col·lectius migrants a través del treball en cooperatives, com una opció per a mitigar la despoblació.

El diputat Ramiro Rivera indica que "des de la Diputació s'aposta decididament per l'emprenedoria en els municipis rurals o més afectats pel repte demogràfic, impulsant accions de conscienciació, formació i acompanyament, de la mà d'agents clau en el territori com les ADL i especialment els Grups d'Acció Local, amb els qui es manté una línia específica de suport econòmic".

Per part de Divalterra, el cap del servei de Desenvolupament Local, Fidel García, ha participat amb la ponència 'Suport a l'emprenedoria en entorns rurals', posant de manifest l'important paper de les agències de desenvolupament local (ADL) per a l'acompanyament en la posada en marxa de projectes emprenedors, que en els municipis rurals són un servei bàsic per a fixar la població creant ocupació i activitat econòmica.

A més, des de l'àrea jurídica de Fevecta s'han explicat les característiques i aspectes legals de les cooperatives, així com les diferents ajudes i subvencions a les empreses d'economia social per a este any 2021.

La jornada ha sigut clausurada per Teresa García Muñoz, directora general d'Emprenedoria i Cooperativisme, que ha abordat les accions de suport al cooperativisme que ha posat en marxa la Generalitat Valenciana.

Arxivat a:

Destacats