Xàtiva prorroga el tancament d'instal·lacions municipals

Guardar

Façana de l'Ajuntament de Xàtiva
Façana de l'Ajuntament de Xàtiva

L'alcalde de Xàtiva ha dictat un nou ban en què es prorroga el tancament de les instal·lacions municipals, per culpa de l'actual situació de la pandèmia a la ciutat. Aquestes mesures entraran en vigor a partir de les 00:00 hores del dia 1 de gener de 2021 i tindran una duració de quinze dies, prorrogables en funció de l'evolució de les dades sanitàries.

Les mesures de contenció prorrogades són les següents:

1.- Romandran suspeses totes les activitats, convocatòries i actes de concurrència pública de naturalesa sociocultural, turística, formativa, esportiva i lúdic-festiva, al nucli urbà de la ciutat de Xàtiva, disseminats i pedanies. Queda suspesa l'entrada al betlem monumental que únicament es podrà visitar des del seu perímetre exterior.

2.- Es manté el tancament temporal al públic de les instal·lacions municipals, inclòs el castell, el centre d'estimulació primerenca i el centre de malalts d'alzheimer, a excepció de la Casa de la Ciutat, el conservatori i el cementeri. Se suspén la circulació del tren turístic i l'escoleta de Nadal. La programació del Gran Teatre s'ajorna fins a nova data.

3.- Es manté el tancament temporal de les instal·lacions esportives municipals. Només es permet l'activitat federada a porta tancada. No es permet l'ús de les dutxes, a excepció del cas de les competicions federades, on aquest ús queda restringit a un terç del seu aforament.

4.- Romandran suspeses les autoritzacions i les cessions d'espais municipals atorgades a particulars, associacions i col·lectius ciutadans de qualsevol naturalesa, excepció feta dels aprofitaments especials vinculats a activitats econòmiques, com ara terrasses, contenidors d'obra i altres anàlegs, sempre que no resulten incompatibles amb la finalitat d'aquest Ban.

5.- L'ús dels jardins queda regulat per la normativa autonòmica.

6.- Continua regulat l'accés a la Casa de la Ciutat mitjançant cita prèvia.

7.- Roman prohibit terminantment el consum d'alcohol a la via pública, les 24 hores del dia, excepte als establiments d'hostaleria i restauració.

8.- Romanen facultats els òrgans de selecció per a la presa de decisions sobre la suspensió, ajornament o cancel·lació dels actes dels processos de selecció.

L'alcalde Roger Cerdà ha fet una crida al conjunt de la població: "la situació actual és molt greu i aquest virus no és cap broma. Ja són 16 els xativins que han mort a conseqüència de la infecció per Covid-19. Cal que el nostre comportament individual s'ajuste en tot moment a les normes decretades i que evitem així que hi hagen més morts i més infeccions a Xàtiva".

Destacats