Xàtiva prohibeix els festejos populars al carrer durant els dies de Fira per evitar el risc de contagis

Guardar

AGLOMERACIÓ FIRA
AGLOMERACIÓ FIRA

Després dels acords presos a la Junta Local de Seguretat celebrada ahir a l'Ajuntament de Xàtiva, l'alcalde Roger Cerdà ha emés aquest matí un ban municipal per tal d'establir una sèrie de noves mesures de control amb la finalitat de garantir la seguretat sanitària de la ciutadania durant els dies del 14 al 20 d'agost, quan tradicionalment se celebra la Fira. Cal recordar que la festa gran de Xàtiva va ser suspesa el passat 29 de maig, a conseqüència de la crisi sanitària provocada per la pandèmia de la Covid-19.

En el ban, l'alcalde fa un prec a la ciutadania per tal que «mantinga un comportament responsable i extreme les mesures de prudència, protecció i prevenció sanitària relacionades amb la pandèmia provocada pel coronavirus, COVID-19, segons les recomanacions sanitàries de general coneixement». En eixe sentit, es prega l'ús permanent de mascaretes, el manteniment de distància social, evitar les aglomeracions, reunions o trobades multitudinàries, tant en àmbits de pública concurrència, en àmbits d'accés privat o, inclusivament, en la via pública.

De resultes, el ban estableix expressament la prohibició de «la realització de qualsevol mena d'activitat, recreativa o d'oci en la via pública, com ara xarangues, instal·lació de barres amb servei de beguda, instal·lació d'equips de música, sopars, dinars, esmorzars o, a la fi, qualsevol altra activitat d'índole ludicofestiva que no compte amb l'autorització expressa i escrita de l'Ajuntament». Aquesta prohibició no afecta l'activitat dels establiments d'hostaleria i restauració, així com aquells altres que compten amb autorització d'ocupació de via pública en vigor, els quals podran continuar la seua activitat en les mateixes condicions que fins al moment estan operant.

El ban recorda als propietaris dels establiments públics o activitats recreatives l'obligació de complir i fer complir les mesures de seguretat sanitària, especialment pel que fa als aforaments, ús de mascaretes, desinfecció, distància, neteja, ús d'espais i d'elements comuns, així com que eviten propiciar aglomeracions en la via pública de clients i usuaris. Continua vigent la subjecció a horaris, emissió de soroll i ocupació de via pública ordinaris, sense cap classe de regulació especial.

Ahir mateix es va anunciar un operatiu policial especial per tal de controlar el compliment d'aquestes mesures en tota la ciutat. En aquest operatiu participaran unitats de Policia Local, Policia Nacional, Guàrdia Civil i Policia Autonòmica.

Destacats