Xàtiva llança aquest dimarts la segona fase d'ajudes al consum local

S’ha triplicat la inversió dels bons arribant fins als 1,2 milions d’euros

Guardar

Carrer comercial de Xàtiva
Carrer comercial de Xàtiva

L'Ajuntament de Xàtiva posarà demà a la venda els bons per a reactivar el consum local després de la crisi derivada per la Covid-19. Es tracta de la segona fase d'una iniciativa que ha tingut una gran acollida en la capital de la Costera ampliant-se el període de captació de comerços i establiments locals en aquesta segona edició.

Una edició que triplica la seua inversió respecte a la primera, arribant fins als 1.200.000 euros, dels quals 600.000 euros seran aportats íntegrament per l'Ajuntament de Xàtiva, sent l'altra meitat aportada pels veïns i veïnes de la ciutat a través de l'adquisició dels bons.

Aquests bons es podran adquirir a partir del 15 de desembre a les 8.00 hores a través de la web de Caixa Ontinyent i es podran utilitzar fins al 15 de juny de 2021. La principal novetat és que s'amplia la varietat de preus que es poden adquirir, podent-se comprar bons de 5, 10, 20 i 30 euros que es podran canviar en els diferents comerços associats per valor de 10, 20, 40 i 60 euros.

En total cada ciutadà podrà adquirir, aportant el seu DNI, un màxim de 100 euros (valor final) repartits entre els diferents tipus de bons, i no hi haurà restricció a l'hora de canviar-ne més en un mateix comerç.

Aquest model de bons, que ha tingut una gran acceptació en ciutats com Ontinyent, serà traslladat en l'any vinent a tota la Comunitat Valenciana, tal com va anunciar fa uns dies Rafael Climent, conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

Carrer comercial de Xàtiva.

UN IMPACTE ECONÒMIC "IMPORTANTÍSSIM"

L'alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha recordat que "els comerços ens han preguntat de manera reiterada quan s'anava a iniciar la segona fase, després de l'èxit de la primera, i després de les xifres i la bpna acollida per comerços i veïns i veïnes, hem decidit triplicar la inversió que destina l'Ajuntament per a aquesta segona fase".

Per a Cerdà "l'impacte d'1,2 milions d'euros serà importantíssim per a la ciutat i esperem que ajude a reactivar aquest sector". El primer edil ha anunciat que en aquesta fase s'àmplia a sis mesos el període per a utilitzar els bons, fins al 15 de juny, i "en funció del consum s'estudiarà poder allargar-lo".

Una de les novetats d'aquesta edició és la varietat de bons. En aquest sentit, l'alcalde afirma que "la restauració i el xicotet comerç ens han demanat que el valor del bo fora variable i per això hem establit nous imports". A més, Cerdà recorda que "es tracta d'un sistema molt flexible i si veiem que hi ha demanda i queden bons per comprar, podríem possibilitar que els veïns que ja han adquirit els seus 100 euros puguen adquirir-ne més, però això es valorarà en un futur".

"Volem impulsar l'economia local a través del nostre sector més important, el sector comercial i de serveis, i des de l'Ajuntament de Xàtiva tenim la voluntat que aquesta reactivació econòmica siga una realitat a través d'aquesta campanya, altres que hem fet i que realitzarem en un futur", ha ressaltat l'alcalde de Xàtiva.

L'alcalde Roger Cerdà amb els respresentants de les associacions comercials locals.

UN CENTENAR DE NOUS COMERÇOS

Prop d'un centenar de nous comerços s'han adherit a aquesta segona fase de la campanya, la qual cosa augmenta la xifra d'establiments participants fins als 379, els quals tindran un adhesiu identificatiu perquè els compradors i compradores sàpien que forma part de la campanya de reactivació econòmica de la ciutat.

"Impulsem l'economia local a través del nostre sector més important com és el del comerç i el dels serveis, amb la voluntat que eixa reactivació econòmica siga activa i real a través de campanyes com aquesta" ha explicat Cerdà, qui ha afegit que "esperem que aquesta segona edició dels bons siga encara millor que la primera a causa de la flexibilitat d'aquesta, la qual cosa fa que es puga arribar a molts més comerços".

"ÈXIT TOTAL" DE LA PRIMERA FASE

Aquesta segona fase ve precedida d'una primera que es va iniciar el mes de juliol i va concloure a la fi del passat mes d'octubre "amb una gran repercussió en els nostres comerços".

L'Ajuntament va realitzar en aquesta primera fase una inversió de 200.000 euros, la qual cosa va suposar un impacte total de 400.000 euros per als comerços de la ciutat, esgotant-se els 10.000 bons que es van posar a la venda i que van ser adquirits per 5.622 xativins i xativines, amb un màxim de dos bons per persona. "L'impacte directe va ser molt important i les valoracions que ens van arribar dels comerços van ser molt positives".

"El balanç és d'èxit total, i davant aquesta bona acollida hem decidit triplicar el pressupost d'aquesta campanya en aquesta segona fase per a continuar reactivant el comerç local amb el desig que siga igual o millor que la primera", ha incidit Cerdà.

Destacats