Xàtiva incorporarà un nou radar en el nucli històric per a controlar la velocitat

La Policia Local preveu instal·lar aquest dispositiu de control en el nucli urbà i el nucli històric de la ciutat

Guardar

Un agent de la Policia Local controla mitjançant el radar la velocitat
Un agent de la Policia Local controla mitjançant el radar la velocitat

La Policia Local de Xàtiva ha iniciat ja els tràmits per a instal·lar un nou radar que controle la velocitat dels vehicles que transiten pel casc urbà de la ciutat, i amb especial atenció sobre aquelles zones del nucli històric de Xàtiva.

Aquest nou radar complirà un doble objectiu. D'una banda, protegir als vianants enfront del risc d'atropellament que pot causar l'excés de velocitat; i d'altra banda, lluitar contra la contaminació acústica que provoquen els vehicles quan circulen per determinats paviments superant el límit de velocitat.

D'aquesta manera, disposar d'un equip propi de control de velocitat permetrà al cos de Policia Local augmentar els controls en vies sensibles on ja s'ha detectat que hi existeix un major risc d'atropellament.

Fins ara, els controls de velocitat es duien a terme a través d'aparells de radar que la Prefectura Provincial de Tràfic prestava a la policia de Xàtiva, per la qual cosa la compra d'aquest nou radar permetrà incrementar la seguretat vial en el municipi.

De moment, s'ha contacat a tres empreses especialitzades en aquest sector i es licitarà la instal·lació d'aquest nou aparell mesurador per un preu màxim de 18.131 euros. A més, l'empresa a la qual s'otorge la licitació també haurà d'impartir un curs d'operació i maneig del radar a, almenys, trenta agents de la Policia Local perquè coneguen el seu funcionament.

Reunió en l'Ajuntament de Xàtiva sobre el nou radar de velocitat
Reunió en l'Ajuntament de Xàtiva sobre el nou radar de velocitat

Per la seua banda, Juan Giner, regidor de Mobilitat del consistori municipal, ha qualificat aquesta mesura com una resposta a "una reivindicació històrica per a donar solucions als problemes de la ciutadania". També ha destacat que aquest radar s'instal·la "a petició del veïnat que està afectat pels continus problemes de so i altes velocitats del casc urbà, però sobretot en el nucli antic".

 

Destacats