Xàtiva estableix restriccions per a les festes de Nadal

El Betlem Monumental, que s'inaugura dissabte, es podrà visitar únicament per fora

Guardar

Xàtiva Roger Cerdà - Mesures Covid Nadals
Xàtiva Roger Cerdà - Mesures Covid Nadals

L'alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha comparegut aquest matí en roda de premsa per a anunciar noves mesures davant l'agreujament de la situació sanitària provocada per l'augment de contagis de Covid-19, les quals entraran en vigor demà i es prolongaran almenys durant quinze dies.

A partir del dijous 17 de desembre se suspenen totes les activitats municipals, culturals, turístiques i esportives en el nucli urbà, disseminats i pedanies, a més d'ordenar-se el tancament temporal al públic de les instal·lacions municipals, inclòs el Castell, i amb les úniques excepcions de la Casa de la Ciutat, on s'haurà de demanar cita prèvia, el Conservatori i el cementiri municipal. Així mateix se suspén la circulació del tren turístic i l'escoleta de Nadal.

"XIFRES PREOCUPANTS"

L'alcalde Roger Cerdà ha afirmat que "les xifres s'han accelerat en els últims dies de manera preocupant, i per això hem organitzat una reunió d'urgència amb el Departament de Salut i els diferents cossos i forces de seguretat, els quals redoblaran els esforços per a controlar d'una manera més directa l'expansió del virus, amb especial atenció als llocs on es produeixen els contactes d'oci". La incidència acumulada actualment a Xàtiva és de 523,42 casos per cada 100.000 habitants.

El primer edil també ha assegurat que "la situació a l'hospital no és preocupant, la qual cosa sumada a altres factors allunya la decisió del tancament perimetral que a hores d'ara està descartat. No obstant això, davant totes aquestes circumstàncies hem hagut de prendre mesures en l'àmbit municipal en aquelles competències que tenim, com ja vam fer el mes de novembre passat quan la incidència era fins i tot menor".

Cerdà és conscient que aquestes mesures "faran que les festes de Nadal d'enguany siguen molt diferents a els d'altres anys, però és això el que necessitem en aquest moment", i ha demanat a la ciutadania "un últim esforç i sacrifici per a poder celebrar el Nadal del 2021 envoltats de tots els nostres familiars i amics, i no lamentar la pèrdua de cap d'ells".

Carrer comercial de Xàtiva.

PROGRAMACIÓ AJORNADA

L'alcalde de la ciutat també ha anunciat que s'ajorna fins a nova data la programació prevista en el Gran Teatre.

Quant a les instal·lacions esportives municipals, s'ordena el tancament temporal i només es permetrà l'activitat federada a porta tancada, sense permetre's l'ús de les dutxes (a excepció del cas de les competicions federades, on quedaran restringides en un terç de l'aforament). Així mateix, se suspenen les autoritzacions d'ús d'espais municipals a excepció de terrasses, contenidors d'obra i altres anàlegs, sempre que no resulten incompatibles amb la finalitat del decret aprovat, i el mercat ambulant continuarà funcionant amb les restriccions establertes.

Per contra, els jardins romandran oberts, però quedaran regulats per la normativa autonòmica.

EL BETLEM MONUMENTAL, NOMÉS PER FORA

D'altra banda, cal destacar que el Betlem Monumental, que s'obrirà aquest dissabte 19 de desembre, no permetrà l'accés al seu interior per les restriccions establertes, però sí que es podrà visitar pel seu perímetre exterior.

Malgrat les noves mesures que es duran a terme a la ciutat, els Reis d'Orient sí que arribaran a la capital de la Costera el pròxim 5 de gener per a visitar als xiquets i xiquetes, a pesar que la seua arribada s'haurà d'adaptar a les recomanacions sanitàries per a evitar aglomeracions.

Destacats