Raquel Caballero: "El nostre objectiu sempre ha estat que els visitants del Castell es veren reflectits en bones xifres econòmiques en l'hostaleria i el comerç de Xàtiva"

Els allotjaments turístics han rondat el 100% i el Castell ha obtingut el récord de visitants amb més de 6.000 persones

Guardar

Castell Xàtiva
Castell Xàtiva

Xàtiva ha estat escollida com una de les destinacions preferides per als turistes de la Comunitat Valenciana durant aquest pont d'octubre. La situació sanitària actual que impedeix desplaçaments de llarga distància ha afavorit que molts visitants de la zona s'hagen decidit per la capital de la Costera per a gaudir de la variada oferta patrimonial i cultural que ofereix i que en aquestes setmanes s'ha vist ampliada amb l'exposició d'Andreu Alfaro.

En aquest sentit, el Castell de Xàtiva, espai turístic de referència a la ciutat, ha batut tot els rècords aquest pont amb un total de 6.064 visites. El diumenge 11 d'octubre va ser el dia de major afluència i el més nombrós des que es tenen registres, amb un total de 2.083 visitants, mentre que el divendres 9 d'octubre, dia de la Comunitat Valenciana, van accedir a la fortalesa un total de 1.370 persones. El dissabte 10 el Castell va rebre 1.413 visitants i el dilluns 12 d'octubre, dia de la Hispanitat, es van comptabilitzar un total de 1.198 entrades.

"Hem fet un rècord històric pel que fa a visites al Castell i als principals espais turístics de la ciutat, el que ens fa sentir molt satisfets i satisfetes pel treball que s'està fent des de l'àrea de Cultura i Turisme, invertint en projectes que valoren tot el patrimoni que ofereix la ciutat de Xàtiva i, al mateix temps, dinamitzen el turisme de la ciutat", ha manifestat la regidora de Turisme Raquel Caballero.En paraules a València Extra l'edil ha avançat que es buscarà una solució a les possibles aglomeracions que es puguen produir a l'entrada del Castell de cara al proper pont de desembre, uns dies que des del consistori xativí es veuen amb il·lusió després d'aquestes xifres.

També va tindre un gran nombre de visitants l'exposició "Alfaro a Xàtiva. Diàleg amb la història", amb més de 1.100 visites durant el pont d'octubre, xifres semblants a les que van arreplegar els museus de la ciutat que també van assolir centenars de visitants. Caballero ha confirmat que "s'està treballant per allargar l'estada de l'exposició a la ciutat fins a mitjans del mes de gener per a fer que es repetisquen les imatges d'aquests dies amb els carrers Corretgeria, Sant Domènec o la plaça de la Seu amb un anar i vindre continu de gent".

Aquesta oferta, a la que se sumen les diverses rutes tant naturals com patrimonials, ha afavorit a aconseguir que la gran majoria d'allotjaments turístics de la ciutat hagen arribat aquests dies al 100% de la seua ocupació. "El nostre objectiu sempre ha estat que els visitants del Castell arribaren a la ciutat i que aquest important nombre de turistes es veieren reflectits en bones xifres en l'àmbit econòmic tant en l'hostaleria com en la restauració i en el nostre comerç". En aquest sentit, Raquel Caballero ha recordat que "estem des del mes d'abril treballant per atraure el turista nacional i de proximitat, centrant-nos en un perfil interessat en la cultura, un treball que ja va donar els seus fruits aquest estiu".

El sector hostaler de Xàtiva també ha valorat molt positivament aquesta festivitat, en la que s'han realitzat un gran nombre de reserves en els establiments. Segons Caballero, la situació sanitària ha beneficiat aquesta arribada de turistes perquè, per una banda, els allotjaments locals no tenen capacitat per a registrar grans aglomeracions i, d'altra, la ciutat ofereix un "turisme segur" amb una àmplia varietat d'activitats a l'aire lliure.

Destacats