Publicades les bases per a les subvencions 2021 destinades als projectes de les associacions i entitats socials del CAPS de Xàtiva

Guardar

Reunión CAPS xativa
Reunión CAPS xativa

El Butlletí Oficial de la Província va publicar dilluns l'anunci de l'Ajuntament de Xàtiva sobre l'aprovació de les bases i la convocatòria per a la concessió de subvencions destinades al foment de projectes que realitzen les associacions i entitats socials que pertanyen al CAPS per a aquest any 2021.

En total, l'Ajuntament de Xàtiva destinarà 70.000 euros per a aquestes ajudes, el que suposa un increment del 55,5% respecte al pressupost del passat any 2020, quan es van invertir 45.000 euros. Aquestes subvencions estan destinades a la realització d'activitats o la consecució de serveis d'interés general, així com per a finalitats de caràcter especial, a càrrec de les entitats i associacions socials que ajuden o col·laboren en les activitats del municipi.

Poden presentar les seues sol·licituds les entitats socials pertanyents al Consell d'Acció i Polítiques Socials (CAPS), sense ànim de lucre i amb implantació municipal, amb un àmbit d'actuació social.

L'impost de la subvenció no superarà en cap cas el 50% del pressupost del projecte o activitat presentada, havent-se de cobrir la resta amb aportacions de la mateixa entitat o d'altres possibles finançaments conforme al Pla Estratègic de Subvencions de l'Ajuntament de Xàtiva 2020-2022.

Les sol·licituds han de presentar-se mitjançant la Seu Electrònica de l'Ajuntament, acompanyant la documentació requerida. El termini per a presentar les sol·licituds finalitzarà el proper dijous 22 d'abril.

«És imprescindible teixir aliances amb les associacions i entitats socials que cada dia s'encarreguen de cobrir les necessitats i acompanyar a les persones més vulnerables de la nostra ciutat», ha manifestat la regidora de Benestar Social Xelo Angulo, qui ha recordat que «el CAPS el conformen més d'una trentena d'entitats que realitzen projectes d'interès general i de caràcter social».

Pagament subvencions 2020

La passada setmana es va aprovar en Junta de Govern el pagament del 50% restant de les subvencions de les entitats del CAPS durant el passat any 2020.

Les subvencions es van destinar a entitats locals com l'Associació Valenciana de Solidaritat amb l'Àfrica (AVSA) amb el projecte «Creixent Junts-V» per a l'acolliment i la integració social de persones subsaharianes; l'Associació de Dones 5C per a la Interculturalitat amb el projecte «Nos vemos!» de foment de la cohesió, la formació i la integració entre cultures; el Centre de dia Acofem-13 amb els programes de rehabilitació psicosocial; l'Associació d'ames de casa i consumidors Tyrius Xàtiva amb el projecte de gestió d'activitats i oci inclusiu per a dones; el centre Aspromivise amb el projecte «IARAQUE!» per a persones amb diversitat funcional i les seues famílies; l'Associació de Xàtiva contra l'Esclerosi Múltiple de l'Àrea 13 amb el projecte d'Atenció Integral per a afectats per aquesta malaltia; o l'Associació de Pares i Mares de Persones amb Transtorn de l'Espectre Autista de Xàtiva (AXATEA) amb el programa «T'acompanye» per sensibilitzar sobre aquesta malaltia.

A més a més, també s'han beneficiat d'aquestes ajudes altres entitats com ara l'Associació Afilacos per al projecte de teràpies alternatives 2020 per a persones diagnosticades de fibromiàlgia, la Junta Local de l'Associació Espanyola contra el Càncer de Xàtiva per a la promoció de la investigació, prevenció i conscienciació de la malaltia; el Centre d'acollida de menors i Centre de Dia de la Immaculada per al Desenvolupament personal mitjançant activitats en períodes vacacionals destinades a menors i adolescents en situació de desprotecció; Gent de la Consolació per a projectes solidaris i el trasllat al nou local; i Creu Roja Espanyola per al Pla Estratègic per a grups en situació d'extrema vulnerabilitat.

Destacats