La Casa de Cultura de Xàtiva reobri amb millores lumíniques a la sala de les Columnes i l'adequació dels espais expositius

També s'ha habilitat al soterrani un espai per tal de poder consultar tot el material editat al llarg dels anys per la Casa de Cultura

Guardar

xàtiva casa cultura sala Columnes
xàtiva casa cultura sala Columnes

La Casa de Cultura de Xàtiva ha reobert les portes amb una sèrie de millores que s'han anat realitzant al llarg d'aquests mesos en els quals les instal·lacions culturals s'han mantingut tancades a conseqüència de la situació sanitària.

D'una banda s'ha produït una reestructuració dels magatzems de la instal·lació, on s'ha creat un espai al soterrani per tal de poder consultar tot el material editat al llarg dels anys per part de la Casa de Cultura, complementant així el servei que es presta a l'Arxiu Municipal.

D'altra banda, també s'ha treballat en la pintura i la neteja de les sales expositives, i a més s'ha millorat la instal·lació lumínica de la Sala de les Columnes per aconseguir un enllumenat més òptim de l'obra exposada, amb la compra de 36 focus de llum natural i llum càlida.

En aquest sentit s'ha instal·lat un nou carril de llums led amb mesures estandarditzades, ja que l'anterior carril no permetia col·locar focus de models nous, unificant-lo així amb les instal·lacions d'altres espais expositius com ara Sant Domènec, el Museu del Corpus o el Museu de l'Almodí. D'aquesta manera es permetrà instal·lar focus segons la necessitat de cada lloc.

Cal recordar que l'Ajuntament de Xàtiva ha invertit un total de 72.000 euros per tal de reformar els banys de la planta baixa i instal·lar un nou ascensor, amb la intenció d'erradicar la manca d'accessibilitat a alguns dels espais i zones de l'edifici.

Destacats