L’Ajuntament es reuneix amb els cossos i forces de seguretat per coordinar el dispositiu de tancament perimetral de Xàtiva

Es despleguen controls aleatoris en les principals vies d’accés i es tallaran camins i vies secundàries

Guardar

IMG-5333
IMG-5333

L’Ajuntament de Xàtiva ha albergat aquest matí una reunió per tal de coordinar el dispositiu de tancament perimetral de la ciutat, en la que han participat els responsables dels diferents cossos i forces de seguretat de l’Estat presents a Xàtiva (Guàrdia Civil, Policia Nacional i Policia Local), així com també l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, el regidor de Seguretat Ciutadana Juan Giner i el regidor de Serveis Públics Ricardo Martínez.

«Hem acordat la logística i els mitjans necessari per tal de fer controls d’accés tant aleatoris com fixos a les entrades i eixides de la nostra població», ha manifestat el regidor de Seguretat Ciutadana Juan Giner, qui ha recalcat que «aquests controls afectaran a diferents punts de la ciutat al temps que també es tallaran els accessos i camins de carreteres secundàries».

Els diferents cossos i forces de seguretat es repartiran entre els diferents controls als principals accessos de la ciutat, i s’ha fixat una nova reunió per a la propera setmana per tal de valorar i fer un seguiment de les mesures adoptades.

Cal remarcar que el tancament perimetral correspon al seu terme municipal, pel que en ell s’emmarquen també les pedanies de Sorió, Torre de Lloris i Annauir i els disseminats de Bixquert i Carraixet, que formen part de Xàtiva.

Tot i que els desplaçaments dins del terme municipal no estan restringits, Giner ha fet una crida per tal de reduir la mobilitat al màxim, tractant d’aconseguir així una major eficàcia en les mesures adoptades per la Generalitat Valenciana.

Tancament de vies

L’alcalde Roger Cerdà ha comparegut posteriorment en roda de premsa per tal d’anunciar les vies que romandran tancades i les que estaran obertes amb controls aleatoris.

Es tancaran les vies secundàries de la ciutat amb diferents sistemes, que s’estan col·locant al llarg del matí. Es tracta de les vies d’accés per camí la Bola, camí d’accés a la Granja, accés per la zona de Bolvens i accés a la carretera de Vallés. Queden pendents de tancament -que es realitzarà pròximament- les carreteres de Llocnou d’en Fenollet i de Bellús, ja que es tracta de vies que necessiten autoritzacions i adaptació de la senyalítica per part de la Diputació de València i de la Generalitat Valenciana.

A més a més, s’han determinat quatre accessos principals amb controls aleatoris de tots els cossos de seguretat en funció de les necessitats i les possibilitats, i que són l’entrada per l’antiga carretera de València (junt al Centre Comercial Plaza Mayor), entrada per la carretera de Novetlè, entrada per la carretera d’Alzira i entrada per la carretera del Genovés.

«La situació actual ens obliga a prendre aquestes mesures però hem d’actuar com en el confinament que teníem durant el mes de març, eixir tan sols per a les coses estricament necessàries», ha expressat Cerdà.

Altres mesures

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà també ha manifestat en la roda de premsa que s’està treballant des de ja en altres mesures complementàries com ara programes d’ajudes per als negocis que han hagut de tancar per les mesures establertes, que es farà públic en breu i que dependrà del temps que romandrà tancada la ciutat.

També s’està en contacte continu amb el centre de salut d’Ausiàs March, on actualment hi ha una càrrega de treball important, i amb el qual s’ha acordat continuar amb la cessió del Centre de Majors del Barri Nord Oest -on des d’octubre s’està vacunant contra la grip- per tal de poder realitzar PCR o les vacunacions contra la Covid-19 una vegada acabe la campanya de vacunació contra la grip.

Destacats