Aprovades les bases per a les Ajudes Parèntesi del Pla Resistir que arribaran a la gran majoria de sectors de Xàtiva

L'alcalde Roger Cerdà es reuneix amb els hostalers de la ciutat per a presentar-los la proposta i recollir les seues inquietuds respecte a la situació dels negocis

Guardar

reunión hosteleros xàtiva
reunión hosteleros xàtiva

L'Ajuntament de Xàtiva ha aprovat les bases per a la convocatòria d'ajudes Parèntesi emmarcades en el Pla Resistir i destinades als sectors més afectats per la pandèmia.

En concret Xàtiva atorgarà més de 839.000 euros procedents dels diferents organismes públics valencians. La Generalitat Valenciana subvencionarà el 62,5% (524.558 euros), la Diputació de València el 22,5% (188.840 euros) i el mateix Ajuntament de Xàtiva el 15% restant (125.893 euros).

Aquestes ajudes directes es concediran als autònoms i microempreses amb un màxim de 10 persones treballadores amb domicili fiscal a Xàtiva, per tal de contribuir al sosteniment de les despeses corrents habituals d'aquests negocis i a la manca o disminució d'ingressos experimentada.

Les ajudes es correspondran amb una quantitat màxima de 2.000 euros per cada persona treballadora autònoma o microempresa, més una quantitat fixa de 200 euros per a cada persona treballadora afiliada a la Seguretat Social a data 31 de desembre de 2020 d'aquestes microempreses i persones treballadores autònomes. En total es podran rebre fins a 4.000 euros per a subvencionar les despeses compreses entre l'1 d'abril de 2020 i la data de presentació de la sol·licitud.

D'aquestes ajudes es podran beneficiar la gran majoria dels sectors de la població, com ara el comerç al detall de productes d'alimentació productes tèxtils i altres productes; hotels, allotjaments turístics, càmpings, operadors i agències de viatges; hostaleria, restauració, càtering i oci nocturn; activitats de creació, artístiques, literàries i d'espectacles; i activitats esportives, recreatives i d'entreteniment.La sol·licitud de les ajudes s'haurà de fer a través del procediment que s'habilitarà a la seu electrònica de l'Ajuntament a partir de l'endemà de la publicació d'aquestes bases en el Butlletí Oficial de la Província, i a banda dels documents justificatius i els certificats necessaris tan sols caldrà presentar una declaració responsable signada en la qual s'assegure que es compleixen tots els requisits legals per al seu exercici.

Aquestes ajudes seran compatibles amb altres subvencions, com ara les llançades mitjançant el Pla Reactivem Xàtiva.

«Aquestes ajudes pretenen arribar als sectors més afectats per la pandèmia de la nostra ciutat. Fins ara havíem tret ajudes per als sectors concrets, però aquestes són per a tots els autònoms i micropimes de Xàtiva que han tingut una disminució en els ingressos en els últims mesos», ha declarat 'alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui ha explicat que «volem donar resposta a la precària situació econòmica en la qual es troben alguns dels negocis de la nostra ciutat, i sobretot amb la voluntat de resistir en aquests moments i intentar que junts eixim d'aquesta situació».

Reunió amb els hostalers

D'altra banda, l'alcalde de Xàtiva Roger Cerdà va mantenir ahir dimecres una reunió amb representants del sector de l'hostaleria de Xàtiva per tal de presentar-los aquestes bases, a les quals es podran acollir com a un dels sectors més afectats per la pandèmia.

Cal recordar que l'hostaleria de la ciutat roman tancada des del passat 7 de gener, davant del tancament perimetral de la ciutat que es va prorrogar fins al 21 de gener, moment en què es va decretar el tancament de l'hostaleria a tota la Comunitat Valenciana. L'Ajuntament ja va posar en marxa unes ajudes emmarcades en el Pla Reactivem Xàtiva de fins a 2.000 euros per tal de sufragar les despeses del mes de gener de 2021, i que ja es poden sol·licitar mitjançant la seu electrònica.

Destacats