S'amplia l'Emergència per nevades a quatre comarques de l'interior de València

Guardar

nevadas_comunitat
nevadas_comunitat

El Centre de Coordinació d'Emergències ha ampliat la Situació 0 per nevades a les comarques valencianes d'Els Serrans, Racó d'Ademús, Vall d'Aiora-Cofrents, La Costera i en l'alacantina d'Alt Vinalopó, segons han informat fonts de la Generalitat.

D'aquesta manera, es troben en Emergència Situació 0 les comarques d'Els Ports, Baix Maestrat, Alt Palància a Castelló, Utiel-Requena, Els Serrans, Racó d'Ademús, Vall d'Aiora-Cofrents i La Costera a València i L'Alcoia i Alt Vinalopó a Alacant, mentre que està en preemergència l'interior de la Comunitat Valenciana.

La situació 0 es declara, segons el Procediment d'Actuació davant el risc de nevades, quan els efectes de la nevada fan necessària la mobilització de recursos per a efectuar la neteja dels vials i carreteres afectades per aquesta situació.

Per part seua, Aemet ha informat que continua nevant en punts de l'interior. Així, a Utiel s'han acumulat 4.4 l/m² en forma de neu i la temperatura a les 17.00 hores era de 0,4 °C, mentre que en aigües costaneres del sud d'Alacant està bufant vent del Nord-est de força 7 i hi ha forta maror, localment mar gruixuda i ones de 3 metres.

Destacats