La Conselleria de Vivenda i l'Ajuntament d'Alfafar expliquen als grups municipals els avanços del Pla d'Intervenció de les vivendes socials

Guardar

La Conselleria de Vivendes, Obres Públiques i Vertebració del Territori, junt amb l'Ajuntament d'Alfafar, ha donat compte als grups municipals de les actuacions desenvolupades dins del Pla Urgent d'Intervenció Social previst en l'Avinguda Reis Catòlics i de totes aquelles intervencions que estan previstes.

Per a això, des de la conselleria s'ha convocat a una reunió als representants dels grups municipals Encarna Montero del PSOE; Cristóbal Baixauli d'Alfafar Participa; José Antonio Milla de Ciutadans; Ángel Yébenes de IU i Joan Sorribes de Compromís. A la trobada s'han incorporat la directora general de l'Entitat d'Infraestructures de la Generalitat (EIGE) , Blanca Marín; l'alcalde d'Alfafar, Juan Ramón Adsuara i la regidor de Benestar Social, Fina Carreño.

En la trobada, la directora general d'EIGE ha informat que un dels problemes que afecta aquests edificis de Reis Catòlics és l'ocupació il·legal de vivendes públiques. Allí ha explicat que la política general que la conselleria manté davant d'aquests tipus de situacions és de tolerància zero, atés que aquests ocupants impedeixen atendre famílies sense recursos que respecten la legalitat i, també, impossibiliten el desenvolupament del programa de normalització de vivendes en què treballa la Generalitat.

En el cas de les famílies que han ocupat vivendes de forma il·lícita recentment a Alfafar, des de la conselleria ja s'han iniciat els tràmits perquè les abandonen.

En relació a les comunitats de veïns, Marín ha informat que la conselleria ha destinat més de 19.000 euros a la reparació urgent de vivendes i elements comuns dels edificis de Reis Catòlics. Entre estes millores està la reparació de les portes d'accés i intèrfons i la revisió dels ascensors.

Així mateix, des de la conselleria s'està tramitant la contractació d'un projecte de rehabilitació d'elements comuns del conjunt de finques de Reis Catòlics.

D'altra banda, donat el caràcter extraordinari del Pla Urgent d'Intervenció Social que s'està desenvolupant en aquest grup de vivendes, s'ha decidit adoptar mesures excepcionals de seguretat. Això implica que, durant el temps tancat en què es desenvolupe el pla, es contracte seguretat privada que permeta realitzar les intervencions necessàries per a la normalització del grup.

Per tant, en breu es valoraran les vivendes que estaran disponibles per a procedir a la seua adjudicació. Per a això, s'ha revisat el llistat de demandants de vivenda pública d'Alfafar i aquesta mateixa setmana s'han remés cartes per a iniciar el procés de selecció dels adjudicataris.

Arxivat a:

Destacats