La campanya Sóc de Torrent ha batut rècords

Guardar

Sóc de Torrent
Sóc de Torrent

Una setmana després de la presentació oficial de la campanya “Sóc de Torrent”, el missatge per a difondre el nom oficial de la nostra ciutat, Torrent, ha arribat a un gran nombre de persones batent rècords. Mostra d’això és un dels vídeos realitzats amb motiu de la campanya per part del gabinet de Comunicació de l’Ajuntament, el qual s’ha convertit en viral amb més de 29.000 visualitzacions en totes les xarxes socials sent també record d’abast en la publicació, arribant a més de 58.000 usuaris. En el vídeo, persones de diferents nacionalitats ens diuen en el seu idioma que Torrente també es diu Torrent.

Vídeo: http://bit.ly/2aboiWy

La iniciativa sorgida des de l'Oficina de Promoció i Ús del Valencià pretén reforçar el gentilici popularitzant-lo mitjançant una campanya de vídeos, falques publicitàries, un bon grapat de ventalls, punts de llibres, motxilles i molt bon humor. Per tal de projectar la campanya més enllà del mateix terme municipal de Torrent fent part a tots els torrentins i torrentines que emprendran les seues vacances d'ací a poc temps i tots aquells que per diferents raons es troben a l’estranger, convidem a fer-se un selfie amb l’icona de la campanya (un punter semblant al de google) a un lloc fàcil d’identificar.

A més, s’ha convocat un concurs d’Instagram on promoure el missatge. Per a participar-hi “i presumir de ciutat allà on vages” cal fer-se una foto amb el ventall amb forma de punter d'ubicació o la motxilla i el lema en el lloc de vacances o on trie el participant i publicar-la en Instagram amb l’etiqueta (hashtag) #sócdeTorrent. El primer premi és una tauleta digital Samsung 101, el segon premi una càmera digital Nikon i el tercer premi un telèfon intel·ligent. El concurs s'allargarà fins al 30 de setembre.

El món fester i cultural de la ciutat també ha donat el seu suport a la iniciativa. Ja hi han participat les Falleres Majors de la ciutat, els càrrecs moros i cristians d’enguany així com molts anònims que ha compartit en xarxes socials els vídeos i eslògans.

La regidora d'Educació, Patricia Sáez, ha assenyalat que “amb esta campanya volem que es conega la nostra ciutat per tot el món i, el més important, que en tots els llocs es conega el nom Torrent i com es pronuncia, ja que malgrat que des de fa quasi 40 anys Torrent és el nom oficial encara hui dia moltes persones es refereixen a la nostra ciutat com a Torrente”.

La campanya, que tenia un cost original de 3.000 € s’ha vist compensada per la producció pròpia dels vídeos, el disseny i la realització per part del Gabinet de Comunicació de l’Ajuntament i per accions paral·leles com la gratuïtat dels programes de mà de festes gràcies a la col·laboració publicitària d’empreses i comerços de la ciutat. El fet que el llançament de la campanya haja coincidit a les portes de les festes patronals ha fet que es multiplique l’efecte i per tant la repercussió del missatge. Més de 5.000 ventalls es repartiran durant la baixada mora i cristiana del 29 de juliol per enfortir el missatge i recordar els milers d’espectadors que assisteixen a l’espectacular entrada la possibilitat de participar en el concurs.

La intenció del consistori és que tots aquells torrentins que no estiguen a la ciutat també puguen disposar del punter, per això, poden demanar l’arxiu pdf del ventall en premsa@torrent.es, imprimir-lo, retallar-lo i gravar-se o fotografiar-se i posteriorment compartir-ho amb el hashtag #sócdeTorrent.

Arxivat a:

Destacats