L'Avinguda de la Pau celebra les seues festes amb música, gastronomia i disfresses

Guardar

Avenida de la Paz
Avenida de la Paz

Els veïns de l'Avinguda de la Pau han tornat a viure la seua setmana més festiva de l'any. Des de fa més de cinc lustres, este barri mislater, situat a l'altre costat del nou llit del Túria, al costat del terme municipal de Xirivella, ix al carrer a principis de setembre per a celebrar unes festes que serveixen també per a estrényer més els llaços d'unió entre el veïnat.

Des de dijous passat que van arrancar amb una divertida globotà i els play-backs, l'activitat no ha parat durant tot el cap de setmana en l'Avinguda de la Pau. El divendres, els veïns es van divertir de valent amb una xocolatada, un sopar en el carrer i l'actuació d'una orquestra.

El dissabte, com cada any, el matí va ser per als més xicotets, als qui els havien preparat una matinal de jocs infantils i castells inflables a les portes del Centre Cívic. Al migdia van menjar tots junts en les paelles populars i a la vesprada es van disfressar per a participar en la tradicional cavalcada pels carrers del barri. Ja a la nit, una altra vegada sopa en la plaça i a divertir-se amb l'espectacle musical "Els millors anys de la teua vida".

Per al diumenge l'associació de veïns de l'Avinguda de la Pau havia reservat un any més el vi d'honor amb el qual obsequien a les autoritats de Mislata i Xirivella. Precisament van ser els alcaldes d'ambdues ciutats, Carlos Fernández Bielsa i Míchel Montaner, els qui van presidir el tradicional aperitiu que l'associació de veïns ofereix en el seu centre cívic al costat del seu president, Antonio Guzmán.

Durant la seua intervenció, Bielsa es va felicitar pel recentment anunciat bo de transport AB de la Generalitat, un anunci que suposarà una millora substancial en la mobilitat dels veïns de l'Avinguda de la Pau, en unir les zones A i B, és a dir, en unir València amb els municipis de l'àrea metropolitana. L'alcalde va reiterar el seu compromís de fer de l'avinguda de la Pau "un barri de primera, amb les mateixes condicions i oportunitats que la resta de veïns de Mislata". Finalment, Bielsa va aprofitar la cita per a fer un anunci, el de la rehabilitació integral del centre cívic que l'associació té en el carrer Alaquàs, un projecte que s'inclourà en els pressupostos del 2017 i que permetrà, "no solament tenir unes millors instal·lacions, sinó beneficiar-se d'una major oferta d'activitats i tallers".

Destacats