L’Ajuntament d’Alfafar ha celebrat el Plenari Lúdic

Guardar

IMG_7517
IMG_7517

Estiu Lúdic és un projecte de l'Ajuntament d'Alfafar que conjuga oci, alimentació i educació en hàbits saludables pels menors d'entre 3 i 18 anys. L'objectiu és que s'adapten al període estival en un ambient divertit i educatiu. L'eix conductual del programa 2016 és el coneixement de la història del seu entorn comunitari, allò que ha portat a Alfafar a ser el que és. S'inclouen activitats lúdiques comunes d'estiu com anar a la piscina, excursions educatives, festes, jocs cooperatius, esports, teatre, etc.

Una de les excursions més famoses és la visita a l'Ajuntament d'Alfafar. La finalitat de l'activitat és que siguen conscients de la importància que té, tant la presa de decisions per a Alfafar, com el funcionament del Ple de la Corporació Municipal per al desenvolupament de la localitat.

Els alumnes han conegut en major mesura el seu ajuntament, els seus representants i, especialment, el Ple Municipal com a màxim òrgan de representació política de la ciutadania, així com dels processos d'elecció de l'alcalde o alcaldessa i els regidors i regidores.

Tant el col·legi La Fila com el col·legi Orba han dut a terme aquest procés de selecció, triant als seus representants mitjançant el vot, de la mateixa manera democràtica que en la realitat. Després d'aquesta selecció, cada regidor ha redactat les seues propostes, les quals s'han traslladat a l'Ajuntament per ser incloses en la convocatòria del Ple.

Després de tot aquest procés, els xiquets i xiquetes de l'Estiu Lúdic han arribat a l'Ajuntament d'Alfafar, on els ha rebut l'alcalde del municipi, Juan Ramón Adsuara. Ell mateix ha ajudat als prèviament triats a situar-se a la sala de plens i els ha guiat en la jura de la Constitució espanyola. Després del jurament, els petits regidors i regidores han defensat les seues propostes, sotmeses posteriorment a votació. Els triats com a representants han escoltat i anotat les propostes, entre les quals es troben una major seguretat nocturna, un equip de control de desperfectes en la via pública, soterrament de les vies de tren, més flors al carrer, un jardí botànic o menys soroll, entre unes altres. Les més votades es recolliran en una acta que es farà arribar al centre escolar participant i que s'inclouran en el següent Ple Municipal per adonar d'aquestes. Després de les propostes ha arribat la ronda de preguntes en la qual ha participat tot l'alumnat present a la sala.

Arxivat a:

Destacats