L'Ajuntament col•labora amb Fesord en la promoció i integració social de les persones sordes a Paterna

El consistorio presta, a través de la Fundación Fesord, servicios de interpretación y formación en la lengua de signos tanto presenciales como online para facilitar la atención y el acceso a la información de las personas sordas

Guardar

Dia Nacional de las Lenguas de Signos
Dia Nacional de las Lenguas de Signos

L'Ajuntament de Paterna col·labora amb la Fundació Fesord de la Comunitat Valenciana en la promoció, accessibilitat i participació social de les persones sordes en el municipi de Paterna.

Amb aquest fi, el consistori ha subscrit un acord pel qual contracta els serveis d'aquesta entitat valenciana per convertir l'Ajuntament de Paterna en una administració completament accessible a les persones amb discapacitat auditiva, contribuint així a la supressió de barreres de comunicació.

D'aquesta manera, i a través de Fesord, l'Ajuntament de Paterna prestarà serveis d'interpretació de signes, tant presencials com no presencials a través de la plataforma SVisual i de formació de treballadors en la llengua de signes amb l'objectiu de facilitar als paterners i paterneres sords/es o amb discapacitat auditiva l'accés a la informació i a la comunicació tant administrativa com d'interès turístic-cultural mitjançant la seua traducció a la llengua de signes.

Així mateix, la Fundació cedirà a l'Ajuntament un bucle magnètic amb la finalitat de prestar el servei d'accessibilitat a la informació amb tecnologies de suport a la comunicació oral mentre que l'Ajuntament fomentarà l'ocupació de persones sordes.

Amb motiu del Dia Nacional de les Llengües de Signes, l'Ajuntament de Paterna ha comptat hui amb dos intèrprets de signes a les portes del consistori que han explicat als ciutadans la importància de la integració d'aquest col·lectiu de persones.

L'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, ha destacat l'aposta del consistori paterner per facilitar l'atenció directa a les persones sordes mitjançant el desenvolupament d'actuacions que millorin les seues possibilitats de participació, integració i accessibilitat.

Destacats