Ivace Energia impulsa la renovació de l'enllumenat públic per un altre altament eficient en 31 municipis

Guardar

alumbrado
alumbrado

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través d'Ivace Energia, impulsarà la renovació de l'enllumenat en 31 municipis de la Comunitat Valenciana, per un altre d'alta eficiència energètica, amb l'objectiu de reduir de la factura energètica.

Aquest programa està dirigit als ajuntaments de fins a 20.000 habitants. En aquest sentit, segons ha explicat el conseller Rafael Climent, "els municipis menuts, sobretot els situats en zones rurals, no disposen ni dels mitjans tècnics necessaris, ni de suficient pressupost per a escometre aquest tipus de projectes".

Entre les mesures d'estalvi i eficiència energètica que se sufraguen destaca la substitució de les lluminàries per tecnologia LED, de major eficiència energètica, la implantació de reguladors de flux lumínic i de les enceses i apagats dels punts de llum o la incorporació de rellotges astronòmics, ajustats a l'hora solar, per a reduir el consum.

Així doncs, per a renovar l'enllumenat en aquests municipis, Ivace Energia destinarà un total de tres milions d'euros, a través d'una fórmula combinada de préstec i subvenció a fons perdut de manera que es recolza el 100% del cost dels projectes d'aquests municipis.

La renovació de l'enllumenat permetrà un estalvi total anual de 3,5 milions de quilowatts hora a l'any, la qual cosa es traduirà en un any econòmic de mitjana de 16.500 euros a l'any en cada municipi. Així, gràcies a la reducció dels consum energètics, es deixaran d'emetre a l'atmosfera un total de 1.160 tones de CO₂.

A la província d'Alacant, Ivace Energia recolzarà la renovació d'enllumenat públic en els municipis d'Agost, Catral, Coix, Dolores, La Vall de Gallinera, el Pinós i Sant Miquel de les Salines. Les actuacions previstes en aquestes localitats permetran una reducció de les seues emissions de CO₂ de 336 tones anuals i suposarà un estalvi econòmic superior a 148.700 euros a l'any.

En el conjunt d'aquests municipis es contempla la substitució de 2.000 lluminàries per altres de baix consum energètic, la qual cosa permetrà un estalvi energètic d'1.017.000 quilowatts hora a l'any.

A València, Ivace Energia donarà suport als projectes presentats pels ajuntaments d'Alberic, Benifaió de la Valldigna, Catadau, L'Alcúdia, Museros, Sant Joanet, Senyera, Sumacàrcer, Casinos, Xest, Estivella, Foios, La Pobla de Farnals, Rafelguaraf, Utiel i Iàtova.

En total, es preveu la substitució de més de 4.600 lluminàries, gràcies a la qual cosa es deixaran d'emetre 652 tones de CO₂ a l'any, en reduir-se el consum en dos milions de quilowatts hora anuals. Aquesta disminució redundarà en una reducció de la factura energètica de 288.000 euros.

Finalment, Ivace Energia sufragarà el canvi de l'enllumenat dels municipis castellonencs de Càlig, Traiguera, Alquerías del Niño Perdido, Gaibiel, Geldo, San Rafael del Río, Sot de Ferrer i Viver.

Les 1.200 lluminàries que es preveuen renovar permetrà reduir l'electricitat consumida en 520.000 quilowatts hora a l'any aproximadament i per consegüent s'aconseguirà un estalvi econòmic de 75.645 euros, així com una disminució de les emissions de CO₂ de 171 tones a l'any.

L'enllumenat públic en els municipis constitueix la principal despesa energètica i, segons les estimacions d'Ivace Energia, la renovació de l'enllumenat públic en un xicotet municipi per un eficient amb lluminàries LEDS reduiria un 70% el consum energètic d'enllumenat.

Arxivat a:

Destacats