Michel Montaner governarà Xirivella en minoria si no es resolen les negociacions aquesta vesprada

La seua investidura està assegurada amb el suport de Compromís, però no la seua participació en el govern

Guardar

Michel Montaner
Michel Montaner

"Podem governar en solitari, com a llista més votada, però ja iniciem contactes amb les formacions de l'anterior govern". Aquestes primeres declaracions són una sort de resum de la situació a Xirivella. El PSPV, que va governar els dos últims anys a Xirivella, després de Compromís, ha passat de segona a primera força en el Consistori, a només 2 regidors de la majoria absoluta. La dreta -PP i Ciutadans- sumen 9, per la qual cosa no podrien arrabassar-li l'alcaldia.

Que Michel Montaner serà alcalde de Xirivella és segur, no tant si fruit d'una majoria absoluta pactada o com llesta més votada. Aquesta mateixa vesprada se sabrà si les negociacions es canalitza. De moment, el que sembla segura és la seua investidura en primera votació, assegurada per Compromís.

Per a Montaner, després dels dos anys d'alcaldia i les eleccions, interpreta que li han dit "volem que sigues alcalde". Alguna cosa que ell vol abordar perquè, assegura, tenen "molts projectes per a Xirivella" que en dos anys no podrien abordar-se.

Assegura que part de la millora dels resultats electorals és anar "porta a porta des de setembre": "Reculls les propostes de la gent... Ací veus que gran part del programa concorda i què necessita ajustos. Cal estar en contacte permanent amb la població".

Entre els "molts" projectes que assegura tindre el líder del PSPV a Xirivella, destaca varis. Per exemple, el seu pla per a treballar per l'"accessibilitat universal" en el municipi, o transformar la localitat d'una 'Smart City' "amb cobertura Wifi i zones per a recarregar vehicles elèctrics". Però sens dubte, el projecte més gran és "el pavelló": "M'agradaria portar avant el gran pavelló, on podrien fer les presentacions falleres, concerts, organitzar tornejos gaming... Amb 700 butaques retràctils", detalla.

En 2015 la força més votada va ser el PP amb set escons, seguit del PSPV que va aconseguir tres menys que ara, sis. No obstant això, la suma amb Compromís, Podem i EUPV superava la majoria absoluta i va permetre un govern d'esquerres, amb l'alcaldia alternada entre Compromís i PSPV.

Destacats