Un total de 600 sensors mesuraran la qualitat acústica i de l'aire de Torrent

A través de la web municipal, la ciutadania pot consultar els indicadors ambientals per a dissenyar les seues rutes més saludables

Guardar

sensores aire torrent
sensores aire torrent

L'Ajuntament de Torrent ha instal·lat 600 sensors que mesuren la qualitat de l'aire, la contaminació acústica i ambiental i, fins i tot, indiquen el nombre de places lliures d'aparcament, convertint a la ciutat en un espai més modern, segur per a viure i eficient en els seus serveis. La iniciativa, que compta amb una inversió de 230.000 €, està emmarcada dins de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible (EDUSI), cofinançada al 50% amb fons europeus FEDER.

Els sensors estan situats en fanals que es troben en punts estratègics i que registren un major trànsit, com és la plaça Bisbe Benlloch (porta del consistori) o l'avinguda al Vedat, que seran els encarregats de mesurar el soroll i la contaminació acústica. D'altra banda, també s'han instal·lat en les zones de l'Hort de Trénor i Parc Central, que calcularan la temperatura i la humitat, amb l'objectiu de controlar i economitzar en el consum d'aigua.

Al mateix temps, la xarxa de sensors també obté els índexs de contaminació ambiental del municipi. Per aquest motiu s'han instal·lat sensors d'aire i de partícules, que estan connectats a un programa que ofereix totes les dades i que poden consultar-se en la web municipal en l'apartat “Indicadors Ambientals”, o a través del següent enllaç: http://bit.ly/2zonhi8

D'aquesta manera, els torrentins i torrentines poden dissenyar les seues rutes més saludables, tenint en compte la contaminació i les propietats de l'aire a cada moment del dia. Així mateix, “la informació obtinguda amb cadascun dels sensors serà reinterpretada amb la finalitat a millorar i optimitzar la mateixa qualitat de l'aire de Torrent, convertint a la nostra ciutat en un lloc més saludable”, ha assenyalat el regidor de Modernització, Andrés Campos.

El projecte s'aplica, a més, a la recollida de residus, ja que al voltant de 300 contenidors de fem ja han sigut sensoritzats, amb el que es pot vigilar si estan plens o, fins i tot, la temperatura que tenen, una dada que alertarà d'un possible incendi.Finalment, per a controlar el bon ús de les places d'aparcament s'ha instal·lat una xarxa de dispositius de sensorització en més de 100 emplaçaments, que afavorirà l'estacionament de les persones amb mobilitat reduïda, així com als vehicles de descàrrega de mercaderies.

Destacats