Torrent signarà un protocol d'actuació amb el Ministeri adaptat a la metodologia de treball de l'Agenda Urbana 2030 de les Nacions Unides

Guardar

torrent
torrent

Torrent es convertirà en una de les primeres ciutats que signarà un protocol d'actuació amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana adaptat a la metodologia de treball de l'Agenda Urbana 2030 de les Nacions Unides. Així s'ha anunciat aquest matí en la tradicional trobada amb els mitjans de comunicació per part de l'alcalde Jesús Ros, i el regidor de l'àrea de Modernització, Andrés Campos.

D'aquesta manera, Torrent serà una ciutat pilot que seguirà una línia de polítiques de desenvolupament urbà sostenible i noves tecnològiques amb una metodologia de treball que persegueix convertir a la capital de l'Horta Sud en un espai més inclusiu, segur, amable i innovador. Aquestes actuacions es realitzaran a través de la implementació efectiva mitjançant els respectius plans d'acció que duguen a terme els diferents agents que intervenen en el desenvolupament de la ciutat i, especialment, per part de les entitats locals.

Amb una duració de 24 mesos, encara que es preveu que puga allargar-se dos anys més, l'estratègia "és un pas important per a la ciutat, ja que portem molts anys treballant dins de la metodologia europea i ens permetrà avançar en aquesta senda", ha assenyalat Andrés Campos que, a més, ha explicat que "es tracta d'un important impuls que ens situa en una situació favorable per a afrontar la gestió futura de projectes europeus".

L'Agenda compta amb 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), que inclouen des de l'eliminació de la pobresa fins al combat al canvi climàtic, l'educació, la igualtat de la dona, la defensa del medi ambient o el disseny de les nostres ciutats. Respecte a aquestes, l'ODS 11 persegueix ciutats més sostenibles, inclusives, segures i resilients.

Destacats