Torrent participarà en el programa Intelligent Cities Chalenge de la UE

L'objectiu del programa és aconseguir un creixement intel·ligent i sostenible gràcies a la tecnologia avançada

Guardar

ImagenConsell9
ImagenConsell9

L'equip de l'Ajuntament de Torrent que coordina el programa ICC (Intelligent Cities Challenge), promogut per la Comissió Europea, va participar ahir en el Consell d'Inclusió i Drets Personals per al desenvolupament del mateix durant dos anys i mig, que és el temps estipulat per a la seua duració. Aquest programa consisteix en una mentorització, per part d'experts de talla mundial, perquè les ciutats participants executen projectes destinats a aconseguir un creixement intel·ligent, socialment responsable i sostenible a través de la implementació de tecnologies avançades.

Del total de ciutats que van presentar la seua candidatura per a participar en aquest programa, la UE ha seleccionat a 100 d'aquestes pel seu alt potencial per a transformar-se amb l'ajuda de tecnologies avançades, entre les quals destaquen Venècia, Budapest, Amsterdam o Hamburg. "Gràcies als suports de la societat civil i empresarial de la ciutat, així com d'altres entitats rellevants i acadèmiques, Torrent ha pogut accedir a aquest programa, que suposarà un gran pas cap al futur" explica el regidor de Recursos i Modernització, Andrés Campos.

D'aquesta manera, Torrent pretén enfocar els seus projectes en les àrees de "Salut i benestar de la ciutadania" i "Govern i serveis públics digitals", encara que amb especial atenció a la primera. Per tant, l'actuació se centrarà en la promoció d'hàbits de vida saludables basats en l'activitat física i un envelliment saludable i, a més, en la promoció d'hàbits de vida saludables i la inclusió social basats en la pràctica esportiva.

Actualment el programa es troba en una fase de preparació i avaluació, en la qual s'establiran reunions amb associacions, empreses i persones particulars dels col·lectius implicats per a dissenyar un mapa de necessitats de la ciutat. Després d'això, s'iniciarà la fase de disseny dels projectes, sense perdre de vista el vincle que ha de ser present entre transformació tecnològica i creixement i desenvolupament econòmic i competitivitat.

Destacats