Torrent millora les instal·lacions de la Ciutat de l'Esport

S'ha instal·lat gespa artificial en els camps de futbol, i a finals de novembre estarà terminada l'àgora

Guardar

WhatsApp Image 2019-10-16 at 12.55.29(3)
WhatsApp Image 2019-10-16 at 12.55.29(3)

La Ciutat de l'Esport de Torrent, el poliesportiu que es troba en el Parc Central de la localitat, ha vist importants millores i canvis en els últims anys. L'Ajuntament ha invertit milions d'euros per a aconseguir un espai on totes les persones usuàries puguen aprofitar al màxim les instal·lacions, ja siguen dels clubs d'atletisme, de futbol, de natació, els alumnes dels instituts que fan ús de les pistes, o les persones que acudeixen a les sales del gimnàs. Aquestes inversions s'han realitzat, en la seua majoria, a través de les IFS, Inversions Financerament Sostenibles.

Emmarcat en el programa “Estalviar per a invertir”, es duen a terme una sèrie d'actuacions en les instal·lacions esportives de la ciutat. Algunes de les millores més destacades són la nova gespa del camp de futbol i els seus nous vestuaris, o la construcció del nou espai de l'àgora per a acollir diferents esdeveniments.

Construcció de l'àgora

Aquest nou espai en el poliesportiu del Parc Central de Torrent, ja està en construcció i s'espera que a la fi de novembre, l'àgora estiga completament acabada. Es tracta d'un espai cobert on podran tindre lloc diferents esdeveniments, tals com sopars, concerts, audicions, etc. Es tracta d'una zona coberta, però oberta pels costats, encara que compta amb la possibilitat de tancar-se quan siga necessari a través d'unes screens que baixen des de dalt. Malgrat no poder comptar amb calefacció, l'àgora estarà il·luminada per 3.000 K de llums LED.

Aquest matí, Jesús Ros, l'alcalde de la localitat, al costat dels regidors Susi Ferrer i Andrés Campos, ha visitat les instal·lacions que segueixen en construcció. Actualment, s'està acabant la instal·lació de dues condícies.

L'àgora té uns 1000 metres d'espai disponible per a qualsevol esdeveniment. En aquest mateix emplaçament, es realitzen sopars de comissions falleres, o fins i tot de la capitania de Moros i Cristians, congregant a més de 600 persones en un espai més reduït del que es tindrà disponible quan l'àgora estiga acabada.

Per a esdeveniments en els quals el públic estiga assegut, cabran 1000 seients, a més de les persones que faça falta en peus. Ara com ara, el primer esdeveniment que viurà l'àgora quan estiga acabada, serà la celebració al gener del mig any dels Moros i Cristians de Torrent, si no hi ha cap altre col·lectiu que vaja a fer ús abans.

Per a finals de novembre, al voltant del dia 30, les obres estaran acabades.

Nova gespa artificial en el camp de futbol

Una altra de les millores més importants que l'Ajuntament ha dut a terme en aquest espai esportiu, és la millora substancial dels camps de futbol. Després d'anys de queixes per l'estat de la gespa, s'ha procedit a canviar-lo per gespa artificial. D'altra banda, s'han millorat les porteries i s'han instal·lat algunes abatibles, que poden retirar-se en funció de les necessitats de cada moment. També es construiran nous vestuaris perquè les persones que vagen al camp de futbol no hagen de compartir els del gimnàs.

Durant els últims anys hi havia problemes amb el sistema de reg del camp, ja que el sistema antic no estava en les millors condicions i sanitat va advertir de possibles riscos a l'ajuntament. Per tant, el sistema s'ha millorat amb el canvi de gespa. A més, cal tindre en compte que el camp està situat damunt d'un pàrquing, per la qual cosa cal tindre en compte on va l'aigua de rega. S'aconsegueix gràcies a una gran llosa en pendent que la recull.

Per part seua, l'Ajuntament de Torrent durà a terme algunes proves col·locant aquesta gespa artificial també en altres punts concorreguts de la ciutat. Aquesta herba sintètica té un millor aspecte, a més de tindre menys problemes de manteniment. Es realitzaran un parell de proves de baix cost, per a conéixer les opinions de la ciutadania i decidir si implantar-ho en altres llocs.

A més de les millores en aquests espais, Torrent ha utilitzat aquestes IFS en altres centres esportius, com el cas del pavelló el Vedat, amb noves portes motoritzades en l'accés d'entrada, aire condicionat a la sala, un nou so i megafonia. En Anabel Medina, també es millorarà la megafonia, i s'obtindran corrons de manteniment per a la pista de terra batuda i pinxos.

Finalment, la piscina Parc Vedat, estrenarà la pròxima temporada de bany amb noves taules i cadires, dos equips de dosatge de clor i ph, ascensors de diversitat funcional, i un poal pirata per a xiquets i xiquetes. També es canviarà l'arena de tres filtres i quart tècnic.

Destacats