Torrent impulsa noves partides pressupostàries amb els 26 milions de romanent

"No el gastarem tot, però el 50% del romanent sí que el destinarem a partides importants per a la ciutat", ha assenyalat l'alcalde

Guardar

Torrent1
Torrent1

L'Ajuntament de Torrent està preparant una modificació de crèdit per a incloure noves partides pressupostàries amb els 26 milions de romanent. "No el gastarem tot", ha explicat l'alcalde Jesús Ros, "perquè al llarg de l'any haurem d'afrontar despeses com l'estudi del Pla d'Acció Municipal o l'impuls de polítiques comercials, però també perquè no està en el nostre ànim deixar els comptes a zero, sinó que volem continuar en la línia d'una economia sanejada, amb liquiditat que, entre altres coses, ens permet pagar al dia".

D'aquesta manera, d'eixos 26 milions de romanent, es destinaran al voltant del 50% a noves partides entre les quals destaquen 310.000 € per a la compra de l'espai on se situarà l'Agència Valenciana de Seguretat Ferroviària; al voltant de 150.000 € per a implementar les ajudes de mobilitat consistents en la creació de rampes i instal·lació d'ascensors, així com en ajudes per a la rehabilitació de cases situades al nucli de la ciutat; o 195.000 € per a encarregar el projecte per a, en un futur, construir la finca d'habitatges en el solar del carrer Marquesat.

No obstant això, no seran les úniques partides, ja que també es destinaran al voltant de 400.000 € a l'àrea de neteja per a mantenir la desinfecció dels carrers i els espais públics de Torrent; més de 300.000 € en inversions de jardineria municipal; 125.000 € per al projecte de rehabilitació del cinema Cervantes; i 400.000 €, aproximadament, per a l'àrea de Benestar Social. En aquest punt, Ros ha destacat que "en els pressupostos municipals de 2021, els serveis socials són una de les partides amb major inversió, però volem implementar-la per si s'allarguen les necessitats de la ciutadania".

Nova línia d'ajudes del Pla Resistir

Així mateix, el regidor d'Hisenda, Andrés Campos, ha explicat que ja ha conclòs la primera fase de les ajudes parèntesis del Pla Resistir, a través de la que s'han resolt 374 sol·licituds – el 66% del total de sol·licituds presentades – destinant 819.000 €. "La resta de sol·licituds les estem estudiant perquè tenen diferents casuístiques. La nostra intenció és resoldre-les perquè puguen rebre aquestes ajudes directes".

No obstant això, ha assenyalat Campos, "amb el pressupost que ha sobrat d'aquesta primera fase, llançarem una nova convocatòria per a aquells sectors que també estan afectats per la crisi del coronavirus, però que no han pogut accedir perquè no estaven inclosos, com és el cas, per exemple, de les perruqueries". Es preveu destinar prop de mig milió d'euros.

En aquest sentit, demà es reuniran per a definir les bases de la nova convocatòria, que es llançarà en unes setmanes.

Reforç per a Setmana Santa

Finalment, l'alcalde de Torrent ha informat que per als dies de Setmana Santa es reforçarà la presència policial en aquells espais públics oberts, tant del nucli de la ciutat com dels disseminats, per a evitar un incompliment de les restriccions. Així i tot, Ros ha assenyalat que, en les últimes setmanes, "ha imperat la responsabilitat, i confie que seguisca així". De fet, ha destacat que "des de les últimes festes il·legals que va desallotjar la Policia Local, no s'han tornat a produir, i això és un bon senyal".
Destacats