'Torrent Històrica' clausura la seua segona edició traspassant fronteres

Guardar

th foto3
th foto3

El festival literari 'Torrent Històrica' va posar ahir el fermall d'or a la seua segona edició amb una jornada de clausura protagonitzada per Javier Olivares –creador i showrunner del "Ministerio del tiempo"- i la seua xarrada "El rècord de qui som", dirigida per Miguel Coll, que va poder seguir-se a través dels comptes oficials de YouTube i Facebook de l'Ajuntament de Torrent i la web de l'esdeveniment www.torrenthistorica.com.

"Un any més, Torrent ha sigut el centre de les mirades de la literatura històrica i la Cultura a escala nacional i internacional", destaca la regidora de Cultura, Susi Ferrer. A més, també ressalta la importància d'"haver innovat per a realitzar el festival de manera telemàtica", ja que "ha permés traspassar fronteres i consolidar el festival en el panorama cultural".

'Torrent Històrica' posa fi, així, a una edició marcada per les circumstàncies sanitàries, que han obligat a modificar el format per a poder realitzar el certamen de manera telemàtica. No obstant això, gràcies a l'esforç del consistori i de Terra de Llibres per adaptar l'organització i a la inestimable presència de professionals com Espido Freire, Carlos Fidalgo, Sebastián Roa, Alejandro Noguera, Alfonso Mateo-Sagasta, Dolores García, Rosa Montero, Laura Más, Antonio Penadés, Jerónimo Tristante, Félix G. Modroño o el mateix Javier Olivares, el festival ha resultat tot un èxit.

I és que, malgrat les dificultats i de celebrar-se íntegrament online, l'audiència ha respost amb escreix, com demostra el compte de YouTube de 'Torrent Històrica'; només en aquest canal s'han registrat 13.400 visitants únics, més de 15.000 visualitzacions i al voltant de 1.450 hores visualitzades. Xifres que se sumen a les obtingudes en els comptes institucionals. Així mateix, hi ha hagut un nombre important de visualitzacions procedents de Llatinoamèrica i, especialment, de Mèxic.

Destacats