Torrent es prepara per a la millora urbana del Camí Reial

El Ayuntemiento de Torrent ha aprovat l’engegada del Pla de Millores 2018-2019, en el qual es contemplen diverses accions per a millorar l’entorn urbà

Guardar

Cami Reial torrent
Cami Reial torrent

El municipi valencià ha consolidat l'aprovació del Pla de Millores 2018-2019 amb la signatura del contracte per a l'execució de millores en l'entorn urbà del carrer Camí Reial. Aquestes obres preveuen una millora de l'entorn i efectuaran una reurbanització de l'espai urbà que millore els carrers i l'estructura de col·lectors. Les modificacions, a més, contemplen també prevaldre l'espai per als vianants i la integració del barri dels Caragols en el teixit urbà.

"Aquesta zona es convertirà en un espai amable i s'integrarà en el Torrent del futur que estem construint entre tots i totes", afig Jesús Ros, alcalde de Torrent'.

Els diferents àmbits d'actuació d'aquest pla de modificació corresponen amb la reducció de l'amplària dels carrils de circulació, així com la disposició de noves places d'aparcament. Les voreres s'eixamplaran i es repavimentaran al costat de les calçades. A més, es crearan nous espais verds i àrees de descans i es realitzarà una substitució de la senyalística. Aquestes modificacions preveuen un efecte positiu en els hàbits urbans, com la reducció de la velocitat de circulació i de la contaminació acústica.

A més de les anteriors modificacions, el projecte de l'Ajuntament de Torrent també afectarà els carrers València, Canonge Gisbert i Mas del Jutge amb la construcció d'una rotonda en l'últim tram del carrer València en direcció a la Camí Reial. Aquesta rotonda posarà fi als problemes que porten esdevenint en la localitat valenciana a causa de la poca fluïdesa de tràfic.

I, pel seu costat, el projecte compta amb l'aval de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat de Torrent, EDUSI Torrent 2015-2025. El projecte, a més, compta amb un cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), concretament del Programa Plurirregional d'Espanya (POPE) de FEDER.

Destacats