Torrent compta amb 6 milions d'euros per a dur a terme Inversions Sostenibles en aquesta legislatura

L'Ajuntament de Torrent vol dur a terme més de 100 actuacions de millora en els pròxims anys amb el superàvit aconseguit en 2018

Guardar

torrent 19 de junio
torrent 19 de junio

Amb la constitució del govern de l'Ajuntament de Torrent finalitzada aquest cap de setmana, a partir d'ara es reprendran les obres i inversions en el municipi. Els pressupostos per a les Inversions Financerament Sostenibles (IFS) comencen a prendre forma i a Torrent pretenen que durant aquesta legislatura hi haja una millora constant en el municipi amb compres de nous terrenys, obres en edificis i espais públics, etc. En la passada legislatura ja van iniciar moltes de les actuacions de millora al llarg del municipi, i ara seguiran avant amb més.

Aquest matí, Jesús Ros ha explicat algunes de les actuacions que estan previstes dur a terme amb els pressupostos de les IFS que pertanyen al superàvit de 2018, en total uns 6 milions d'euros. A partir d'ara, aquests diners podran ser utilitzats en millores i obres per a elevar el nivell de vida en el municipi, i invertir en benestar social. Així i tot, ara com ara no es gastarà la totalitat del pressupost.

Més de 100 actuacions per a aquesta legislatura

Hi ha sobre la taula més de 100 actuacions en tot el municipi, que s'espera poder dur a terme en aquests quatre anys. “Espere que dins de quatre anys ens puguem tornar a veure en començar una nova legislatura, i observar el gran canvi que ha donat la ciutat amb aquestes millores”, ha declarat el primer edil.

Un dels acords que es va dur a terme amb les IFS durant la legislatura anterior va ser la compra dels terrenys necessaris per a posar en marxa la nova residència d'animals que es construirà amb la col·laboració de l'Ajuntament de València, de l'àrea de Benestar Animal. És una construcció molt ambiciosa en la qual es pretén construir un centre que done prioritat al benestar dels animals.

També gràcies a les IFS es va poder realitzar la compra de l'espai d'uns 700 m² al carrer Federico Maicas, perquè es puga ser utilitzat per les diferents associacions de Torrent en les seues reunions, a més de comptar amb una sala multiusos amb capacitat d'unes 100 persones, per als actes més grans. Així, amb el superàvit de 2017, es va comprar l'espai i es va signar la setmana passada. Ara, en el superàvit de 2018 es presentarà el projecte per a dur a terme l'obra.

“És una carrera d'obstacles”, ha admés Ros, “cal tindre tots els projectes presentats abans del 31 de desembre per a poder utilitzar eixos diners l'any que ve”. Hi ha molta burocràcia i algunes coses poden anar molt lentes.

3 milions d'euros en adquisicions públiques

La major part del pressupost, aproximadament la meitat, serà utilitzada per a adquirir nous terrenys, en concret espais que cal sanejar, com la zona de Poble Nou, aclimatar nous espais per a associacions, etc.

Per part seua, la partida per a re-urbanitzacions i obres serà d'aproximadament 1 milió i mig d'euros, per a millorar zones com a l'Eixample o el barri de Nicolás Andreu, on no s'han dut a terme obres des de fa 30 anys i els carrers no estan en les millors condicions. També es faran efectives les obres de la Biblioteca del Parc Central, que ja va finalitzar la compra l'any passat; o les obres de l'espai de Federico Maicas per a associacions.

Per part seua, Jesús Ros assegura que a Torrent han tingut molta sort que tots els partits en l'hemicicle hagen donat suport als pressupostos que el seu govern ha presentat, i s'espera que enguany ocórrega igual, malgrat el govern en solitari que no arriba a la majoria absoluta. Això es deu, com ha explicat l'alcalde, al fet que es fan inversions que són beneficioses per a Torrent, i això no té colors polítics. Ningú pot votar en contra del benestar de la ciutadania, ha expressat.

Arxivat a:

Destacats