Torrent commemora el Dia Internacional de la Dona

Guardar

Torrent 8M 2021 essencials
Torrent 8M 2021 essencials

La XXXV Edició de la Setmana de la Dona de Torrent entra en la recta final amb la celebració, hui, del Dia Internacional de la Dona, data en la qual es commemora la lluita de les dones per aconseguir la igualtat efectiva amb els homes al llarg de la història, a més de reivindicar el paper essencial de la dona en la nostra societat. D'aquesta manera, la jornada de hui s'ha obert amb l'estrena de l'últim vídeo de la campanya 'Essencials', el qual recull les microhistòries de les set dones que han protagonitzat aquesta iniciativa audiovisual a càrrec de la fotoperiodista torrentina Loyola Pérez de Villegas.

La programació del 8 de març continua amb el lliurament del Premi Atenea, tot un símbol de la ciutat de Torrent, que enguany atorgarà un reconeixement especial a les professionals dels centres de salut del municipi per la seua labor en primera línia contra la COVID-19. Així, l'alcalde Jesús Ros farà lliurament del premi a quatre dones representants dels centres de salut torrent l, Torrent ll, Centre d'Especialitats Santos Patronos i consultori el Vedat, en un acte que es podrà seguir per streaming, a través de les xarxes socials de l'ajuntament, a partir de les 18h.

Al voltant d'eixa mateixa hora, s'il·luminaran de lila l'edifici consistorial i l'EMAT, de manera que el color representatiu d'aquesta data tan assenyalada lluïsca en aquests llocs emblemàtics de la ciutat. Igualment, al llarg del dia es donarà a conéixer el vídeo guanyador del primer concurs de TikTok 'Torrent per la igualtat', el certamen orientat a joves d'entre 14 i 24 anys que té com a objectiu reivindicar la igualtat d'oportunitats entre homes i dones, a més de difondre a través d'aquesta xarxa social la importància de la lluita feminista.

D'altra banda, amb motiu de la commemoració del dia 8 de març, l'alumnat de segon de batxiller artístic de l'IES Tirant lo Blanc ha inaugurat un mural que inclou a algunes de les figures feministes més reconegudes de la història, i el Club de Fotografia de Torrent ha preparat l'exposició fotogràfica 'Dones, una mirada fotogràfica' –la qual estarà disponible a la sala l'Espai de l'Edifici del Metro de Torrent des de dimecres que ve, dia 10 de març, fins al dia 23 de març-.

Arxivat a:

Destacats