Torrent, capital de la pilota valenciana durant les festes patronals amb el I Trofeu de pilota de la ciutat

Guardar

Presentació trinquet 2
Presentació trinquet 2

Este dimecres al trinquet José Maria Veguer s’ha presentat el I Trofeu de Pilota Ciutat de Torrent, un acte a què han assistit l’alcalde Jesús Ros, la regidora d’Esports, Nadia Marín, el regidor de l’Àrea de Cultura, Alfred Costa, i diversos membres de la corporació; el mític pilotari torrentí, Natalio, i dos dels pilotaris que participaran en el trofeu: Jesús i Soro III.

Un escenari únic a la ciutat de Torrent, el trinquet José Maria Veguer, acollirà la semifinal d’este trofeu el dijous 21 amb l’enfrontament entre Miguel-Dani-Hector II i Marc-Javi-Carlos. Soro III-Jesús i Puchol II-Fèlix es disputaran una altra semifinal el dissabte 23.

La final es jugarà el dijous 28 a les 18.30 hores, a la mateixa hora en què es disputaran totes les partides, tant les semifinals com la final.

Durant la presentació del torneig tant Jesús com Soro III han agraït el suport a la pilota fent un pas més i organitzant un trofeu amb jugadors de gran nivell. Nadia Marín ha volgut remarcar el caràcter solidari que tindrà el trofeu atés que “el 50% de la recaptació anirà destinada a ADISTO i a ARTIC”. A més, ha convidat tots els torrentins i torrentines a gaudir del nostre esport: “L’afició a este esport està creixent i en este torneig tenim els millors jugadors del moment”.

Per la seua banda, el regidor de l’Àrea de Cultura, Alfred Costa, ha valorat la connexió de la pilota amb les festes de moros i cristians i amb els xiquets, ja que el dia 25 de juliol al carrer dels Sants Patrons es disputaran a partir de les 19.30 h partides infantils i d’exhibició amb membres de comparses i filades: “Volíem donar l’oportunitat de difondre el nostre patrimoni esportiu entre les generacions més jóvens i, a més, dur-lo al carrer, on es jugava antigament. Durant estes festes tindrem una divertida vesprada de pilota al carrer amb els moros i cristians i els xiquets i xiquetes”.

Arxivat a:

Destacats