Susi: "Tinc una sensació de vertigen doncs este càrrec porta molta responsabilitat"

Guardar

susi01
susi01

Susi Ferrer San Pablo és la nova regidora de l'Ajuntament de Torrent. Després de l'eixida d'Alfred Costa, València Extra parla amb ella dels nous reptes al capdavant de l’àrea de Cultura, participació ciutadana, transparència i turisme.

Quins han sigut els seus primers passos en la regidoria?

Vaig entrar al febrer com a regidora doncs anava la següent en la llista. Porte les àrees de cultura, participació, turisme, transparència i comunicació. Fins a este moment era assessora d'esports i joventut. Quan he entrat el més imminent va ser acudir a FITUR a la qual acudim al costat de l'Associació Gastronòmica de la Caçola de Sant Blai per a poder donar-la a conéixer doncs ells anaven a dur a terme un Shoow Cooking i també expliquem les meravelles de la nostra ciutat i presentem Torrent al món. A més hem realitzat el primer concurs de la Caçola de Sant Blai que va tenir un gran èxit.

En l'àrea de cultura hem dut a terme el primer festival d'Arrels intercultural de música antiga on es feia presentació, concerts de música antiga, tradicional valenciana i va acabar el festival amb el concert en l'Auditori de Vicent Torrent de Capella de Ministrers de Carles Magraner.

Estem reunint-nos amb les associacions de la població per a donar-nos a conéixer i posar-me al dia del qual estan fent, com estan treballant, comentem el tema de les associacions... A més, com ja va anunciar Alfred es realitzarà l'any de Genaro Palau i estem contactant amb la gent que fa temps que està treballant en este sentit.

Un repte entrar com a regidora en estos moments?

És una responsabilitat molt gran ser regidor d'una ciutat com Torrent. És un repte molt bonic. A més, les àrees que he de gestionar et porten a conéixer a molta gent i molt diversa. És un repte molt gran doncs Alfred ha deixat el llistó molt alt.

Pretenc mantenir la mateixa línia de treball que tenia Alfred però, com va dir ell en la presentació, li donarem un toc més femení, però treballarem amb les diferents associacions, el protagonisme ho seguiran tenint ells, seguirem treballant conjuntament amb les diferents regidories... Engegarem diverses idees que tinc al cap però serà la mateixa línia aproximadament.

Què et passa pel cap quan et comuniquen que seràs la pròxima regidora?

Realment vaig sentir pànic, entre cometes. Mai vaig pensar que realment anava a entrar a l'equip de govern, pensava que acabaria la legislatura com a assessora. Va ser, en certa forma, una sensació de vertigen doncs este càrrec porta molta responsabilitat.

Com va entrar en política?

Vaig entrar a militar al voltant de 2007, era més un pertànyer al grup. És cert que estic molt involucrada i esports doncs porte el club de gimnàstica rítmica, he sigut esportista d'elit, he rebut premis... així que quan Andrés Campos es presenta de candidat en 2011 cercava fer un equip jove pel qual en certa forma em va cercar per a anar en llistes i vaig acceptar. Eixe va ser l'inici de la meua marxa política.

Com és Susi?

És complicat definir-se a un mateix però puc dir que sóc una persona compromesa, tímida, treballadora, tenaç, responsable, coherent, em preocupe molt per aquells que m'envolten, genere confiança, treball molt bé en equip doncs el meu pas per l'esport m'ha ensenyat, sóc molt meticulosa, m'agrada tenir les coses molt clares abans de donar qualsevol pas... La veritat és que mai vaig pensar que podria desenvolupar un càrrec amb tanta visibilitat com este a causa de la meua timidesa. Ser regidor mai ha sigut una meta en la meua vida, jo sóc mestra i entrenadora del club. És cert que haver desenvolupat tota una carrera com a esportista d'elit t'ajuda en el treball de regidor doncs en esport has d'entrenar molt i en política has de preparar molt les coses per a poder fer-les bé...

Què és el que més t'agradaria aconseguir?

El que vull aconseguir és que tothom té molt mala visió dels polítics així que m'agradaria que la gent entenguera i vera que som gent senzilla, del carrer, humana, propers i que tenim els nostres sentiments. Vull treballar per Torrent, millorar. Fins al moment des del meu lloc com a assessora he aconseguit que l'esport s'òbriga a tots. La gala de l'esport ara està oberta a tots, abans sempre eren els mateixos.

Com ha vist canviar Torrent en estos anys?

Com a institució, l'Ajuntament, abans es veia molt opac, molt tancat. No podies venir a parlar amb algú obertament. Ara és tot més transparent, més amable, les portes estan obertes. Ara els regidors es reuneixen amb tots i s'assabenten de tot abans dels plens i les comissions i açò abans no passava. La nostra manera de treballar és oberta.

Quins projectes li queden per portar endavant en este temps final de legislatura?

Moltes coses depenen de procediments burocràtics com és el tema de l'Auditori. No obstant això, és cert que hem de reobrir la ràdio, Torrent no pot estar sense una ràdio municipal. El consell Municipal de Participació és un projecte que tinc al cap i que estava com a compromís en el pacte d'investidura. Però una de les meues principals idees és obrir la cultura al carrer perquè m'he adonat amb el festival d'Arrels no solament poden gaudir-la 30 o 40 persones, la cultura cal traure-la al carrer.

Destacats