Susi Ferrer: "L'esport és un motor econòmic molt important per a la ciutat de Torrent"

Parlem amb la regidora d’Esports sobre com s’ha treballat per a continuar potenciant la pràctica de l’esport durant la crisi sanitària

Guardar

susi01
susi01

Torrent és tot un referent esportiu, i ja no sols pels molts clubs amb els quals compta, sinó perquè la pràctica d'esport està molt estesa entre els veïns i veïnes de la ciutat. Per això, malgrat aquestes setmanes de confinament, des de l'Ajuntament s'han continuat proposant iniciatives que han aconseguit mantenir viu l'esperit esportiu que tant caracteritza a Torrent.

Parlem amb la regidora d'Esports, Susi Ferrer, sobre totes aquestes accions, però també sobre com s'està afrontant la volta a la normalitat.

Durant la pandèmia, posareu en marxa diferents iniciatives per a continuar fomentant l'esport entre la ciutadania, quin balanç fas?

Les primeres setmanes, llançàrem, a través de les xarxes socials, diversos vídeos en directe amb els monitors habituals de les diverses instal·lacions de la ciutat de Torrent perquè la ciutadania continuara mantenint eixe contacte. I, en vista del bon resultat que va tindre, decidírem posar en marxa 'Torrent en Forma', una plataforma molt més àmplia, amb 16 disciplines esportives diferents, amb la qual poguérem arribar a més gent, i on, a més, es treballava la part psicològica i física d'un esportista, a través d'una persona especialista en nutrició, un psicòleg esportiu i un fisioterapeuta. A més, aquesta plataforma també comptava amb tallers per a xiquets i xiquetes. Hem intentat mantenir l'activitat esportiva dels nostres torrentins i torrentines, i la veritat que el resultat ha sigut molt bo.

Ara, s'estan començant a reobrir les instal·lacions esportives, com ho esteu gestionant?

El primer que hem fet ha sigut crear un pla de desescalada de la fundació esportiva municipal amb les fases que marcava el Ministeri de Sanitat, i que conté recomanacions per a la ciutadania relacionades amb la pràctica de l'esport, així com precaucions relacionades amb les mesures d'higiene i seguretat.

A més, en la fase 1, obrírem la instal·lació municipal d'Anabel Medina, però amb prudència. No hem volgut córrer per a ser els primers a obrir, sinó que hem preferit ser molt cauts, i no obrir la instal·lació fins que no tinguérem totes les mesures de seguretat establides per a protegir tant als treballadors, com als usuaris. Per descomptat, intensificàrem els treballs de neteja i desinfecció de les instal·lacions.

A mesura que han anat passant les fases, hem anat obrint més instal·lacions, hem ampliat les hores i les mesures s'han anat acoblant a les normes que marcaven des de Sanitat, com, per exemple, limitant l'aforament, senyalitzant les entrades i eixides del recinte, controlant l'ús de la mascareta i de l'hidrogel, entre altres mesures.

També obrírem el trinquet del carrer València. En aquest cas, com s'accedia per la cafeteria, vam fer un accés directe per l'altra porta. Sempre complint el protocol d'entrada i eixida, de manteniment de distància social i de neteja.

A més, en el complex d'Anabel Medina, Torrent ha obtingut la qualificació d'Excel·lent quant a instal·lacions segures lliures de Covid-19...

Sí, dins del pla de desescalada s'estableix un protocol de desinfecció, que després analitzàrem per a comprovar la seua eficàcia, i l'anàlisi ens ha donat el resultat d'Excel·lent.

Hi havia ganes de tornar per part dels clubs esportius?

La veritat és que sí. L'esport és un dels sectors més castigats perquè els esportistes tenim una rutina diària i necessitem un entrenament continu per a obtenir unes marques al final de temporada. Aquesta aturada, a part de la part física, també va suposar un colp emocional per als esportistes, i ja no sols parle dels clubs, sinó també dels usuaris de les instal·lacions, perquè Torrent és un referent esportiu. Llavors, totes aquestes persones necessitaven la reobertura de les instal·lacions per a tornar a eixa rutina d'entrenament.

De tota manera, crec que un dels sectors en els quals més ha repercutit aquesta crisi ha sigut en l'escolar perquè, a Torrent, tenim molta activitat escolar esportiva. Tenim moltes escoles municipals, tenim molta activitat extraescolar, molt deporte base... i eixe sector ha sigut un dels més afectats perquè, per posar-te un exemple, ens hem vist en l'obligació de suspendre les Miniolimpíades, que ajuntàvem a més de 2.000 xiquets i xiquetes i que, a més, són úniques a la Comunitat Valenciana perquè estem parlant d'un acte multitudinari esportiu-escolar. I amb la seua suspensió també s'han vist afectades totes les activitats esportives prèvies.

A més, estem parlant que l'esport és un motor econòmic...

Exacte. Ací els clubs esportius tenen contractats molts professionals i, sobretot, és ocupació jove. Llavors, sí, és un motor econòmic molt important per a la ciutat de Torrent.

I, de cara a la nova normalitat, com teniu pensat continuar fomentant l'esport?

Hem tingut el Consell Rector de la Fundació Esportiva perquè volem obrir la piscina del Parc Vedat per a donar-les una alternativa d'oci a les persones de la ciutat que, per diferents motius, no puguen anar-se'n de vacances. Llavors, estem veient com es podrà realitzar la delimitació d'espai i com s'aplicaran totes les mesures de seguretat i higiene perquè la nostra idea és obrir-la al juliol. A més, tenim clar que obrirem en dos torns, és a dir, ningú podrà estar tot el dia en la piscina perquè, pel fet d'haver-hi reducció d'aforament, volem que tots els torrentins i torrentines puguen gaudir d'aquest espai aquàtic.

Per descomptat, posarem en marxa la reserva telemàtica, intensificarem els treballs de desinfecció entre els torns i comptarem amb més personal perquè és un motor econòmic i, per aquest motiu, volem generar més ocupació. A més, els dilluns farem un tancament per a la desinfecció i el manteniment.

D'altra banda, en la fase 3, també obrirem noves instal·lacions perquè els clubs esportius ens ho estan demanant. En definitiva, es tracta d'oferir espais d'alleujament per a tots els veïns i veïnes de Torrent, després de setmanes tancats a casa.

Destacats