Protecció Civil ensenya els seus quefers als veïns

En les jornades de portes obertes van estar presents agrupacions de Protecció Civil de diverses ciutats, juntament amb integrants de Creu Roja

Guardar

proteccion-civil-2
proteccion-civil-2

Protecció Civil de Torrent va celebrar al peu de la Torre la seua I Jornada de Portes Obertes. L'agrupació va elaborar un desplegament de mitjans materials i humans durant el dissabte per a mostrar als veïns en què consisteix la seua labor com a voluntaris en la nostra ciutat. L'alcalde Jesús Ros no va faltar a esta cita i va destacar que "esta jornada ha mostrat a la ciutadania la importància de la labor desinteressada d'estos voluntaris i voluntàries, que sense esperar gens a canvi treballen contínuament per Torrent i la seguretat dels seus ciutadans".

De la mà de tots els integrants de Protecció Civil, els més curiosos que es van acostar a la Plaça Major van conéixer totes les tasques que es realitzen a través d'un gran nombre de stands informatius en els quals també van col·laborar Creu Roja i la Unió de Radioaficionats de Torrent. El més atractiu d'esta Jornada per als visitants va ser el desplegament material i la flota de vehicles de salvament, assistència sanitària i seguretat en la qual van participar les agrupacions de Protecció Civil de Gandia, València, Algemesí, Albal, Sogorb, Paterna, Riba-roja, Catarroja, Burjassot i Godelleta, juntament amb la flota d'ambulàncies de la Creu Roja i l'associació d'Agrupacions de Voluntaris de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana, la seu de la qual es troba a Xiva.

Aproximadament uns 50 voluntaris i voluntàries conformen en l'actualitat l'agrupació de Protecció Civil de Torrent "realitzant contínuament tasques de suport a altres forces i cossos de seguretat i executant labors de coordinació de mitjans en els actes de la ciutat als quals acudeixen moltes persones. També duen a terme serveis de control rural en els mesos estivals, tot un treball totalment altruista que moltes vegades passa desapercebut i que és molt important per a la ciutat", va assenyalar el regidor de Seguretat Ciutadana, José Antonio Castillejo, remarcant la gran labor duta a terme per l'agrupació en el seu moment a dia i en l'organització d'estes jornades.

Els visitants van poder accedir a l'interior dels vehicles estacionats en els voltants de Plaça Major i manejar la sirena d'emergència i la megafonia d'estos, una activitat que va agradar molt, tant als més xicotets com als seus pares. La jornada va ser un èxit en assistència, captivant des del primer moment a tots els visitants que es van interessar pels mitjans materials, des dels més innovadors fins als més històrics, i les activitats i tasques que duen a terme els integrants de l'agrupació.

Destacats