Planten un pessebre-falla de mascaretes al Vedat de Torrent per a homenatjar els artistes fallers

Guardar

meditadora-fallas2021
meditadora-fallas2021

Els religiosos dominics del Vedat de Torrent instal·len aquest dimecres, 16 de desembre, el primer 'pessebre-falla', elaborat per artistes fallers, per a solidaritzar-se i retre homenatge a aquest col·lectiu tan afectat per la pèrdua de treball durant la pandèmia.

Amb més de cinc metres de llarg per cinc d'ample, el conjunt està format per una màscara central on apareixen les figures de Maria, Josep i el xiquet, envoltada d'altres màscares en diverses grandàries, realitzades sota el laboriós procés d'una falla.

Amb el lema 'La Veu del silenci', està realitzat per l'artista faller de Cullera Fede Alonso, que també signa la falla de sant Valeriano d'aquesta localitat valenciana, amb la col·laboració del torrentí Santiago Llopis.

Aquest pessebre "trenca qualsevol esquema i motlle de què s'ha vist fins ara" i fa l'ullet a tot el referent i viscut en la pandèmia a través de la mirada del món faller, destaca l'Arquebisbat en un comunicat.

Per a això, cada màscara porta un logo o escut representant a qui es vol homenatjar: sanitaris, Protecció Civil, Policia Local... "tots entregats a l'ajuda contra la pandèmia". La creació crida l'atenció pel seu colorit i el seu missatge d'alegria amb les tres màscares que representen als Reis Mags.

"Únic, original, ple de simbolisme, però sobretot amb l'esperança d'evangelitzar sense paraules. Només un naixement basta per a donar veu a un silenci imposat després de cada màscara", expressen els seus impulsors.

Aquest dimecres es realitza el muntatge i la seua inauguració arribarà el divendres 18, dia en què l'Església catòlica celebra el dia de 'nostra senyora de l'esperança'. L'acte de benedicció està programat a les 20.30 hores, amb la salutació del prior de la comunitat i les explicacions dels promotors de la iniciativa, al costat de l'artista faller.

Els fidels han sufragat la quantia de l'obra, com a gest solidari i amb la idea de plantar "un pessebre de tots i per a tots".

Destacats