Lydia Ramos, esport sense barreres

La torrentina s'ha proclamat Campiona d'Espanya de ciclisme i natació adaptada

Guardar

lydia-ramos-2
lydia-ramos-2

Lydia Ramos és una jove esportista de torrentina que a poc a poc ha anat guanyant-se un lloc entre les millors esportistes de l'esport adaptat. En algunes xarrades que ha realitzat en diferents escoles ha volgut transmetre que "gens és un obstacle per a practicar esport i destacant sempre el seu esperit de superació en l'esport i vida personal".

Lydia competeix en natació i esport adaptat, i entre els recents assoliments de Lydia podem destacar un or en crono i un altre en ruta en el Campionat d'Espanya de Ciclisme Adaptat celebrat en Alhaurín de la Torre el passat mes de maig. Lydia va aconseguir A més, amb la Federació Valenciana en la prova per equips de la Team Relay va aconseguir la medalla de bronze.

En el Campionat d'Espanya Absolut de Natació Adaptada per Clubs, que es va celebrar a Cadis el 3 i 4 de juny va aconseguir 4 noves marques personals juntament amb 4 primers llocs i un segon amb el Club Natació Mediterrani València. A més ha aconseguit rebaixar el seu propi rècord d'Espanya en 100 m esquena S2 i va obtenir el primer lloc amb la Selecció Valenciana de natació adaptada en el campionat d'Espanya que es va celebrar a Oviedo al març.

Després d'este mes replet d'èxits, l'alcalde Jesús Ros va rebre a Lydia en el seu despatx per a felicitar-la en persona "per ser un exemple per a tots nosaltres i una torrentina de la qual ens sentim orgullosos". A la trobada amb l'alcalde Lydia va acudir amb les medalles aconseguides en els últims campionats d'Espanya, a més d'altres mèrits collits des del 2013, data en la qual va començar a competir.

En estos moments Lydia segueix a la recerca de nous reptes, europeus i campionats del món, però sobretot té la il·lusió de poder arribar a participar algun dia en unes paralimpíades, objectiu que estem segurs que aconseguirà.

Destacats