La música i la tradició s'uneixen a Torrent amb el Festival Arrels

Del 4 al 9 de maig, Torrent serà l'escenari de la quarta edició d'un dels festivals de música més esperats

Guardar

Arrels divendres (2)
Arrels divendres (2)

Per quart any consecutiu, Torrent serà l'escenari del Festival Arrels. Del 4 al 9 de maig, la música i la tradició s'uneixen per a oferir a la ciutadania actuacions nacionals i internacionals en un entorn segur com és l'Auditori de Torrent. Una programació completament gratuïta, pensada per a tots els públics, que no deixarà a ningú indiferent. Així, aquest matí, la regidora de Cultura, Susi Ferrer, juntament amb Carles Magraner i Antonio Ariño de Capella de Ministrers han avançat alguns dels esdeveniments programats.

Concerts internacionals que aterraran a Torrent per a captivar a tots els espectadors; una festa a l'estil de Nova Orleans, de la mà de Sedajazz, que portarà a l'Auditori la millor música americana; o una estrena absoluta com és 'El Llibre de les Bèsties' de Ramón Llull on, des dels més menuts fins als més majors, gaudiran de la música medieval en directe, així com de personatges tan peculiars com micos, serps, elefants, gossos o gats que faran reflexionar sobre el poder.

Aquestes són només algunes de les propostes que ofereix aquesta quarta edició del Festival Arrels que, enguany, aborda l'essència del carnestoltes sota el títol 'La Festa Mare'. Per a assistir a aquestes actuacions gratuïtes – excepte el concert de Música Grotesca (9 de maig a les 19.00 h), que serà de pagament – serà necessari apuntar-se a través del correu cultura@torrent.es. "Ja estem rebent sol·licituds", ha apuntat Susi Ferrer.

Com ha explicat Carlos Magraner, "la pandèmia també ha afectat aquest festival que, normalment, se celebrava el mes de febrer, i decidírem passar a maig per a fer-ho en millors condicions. Però, a més, la proposta que teníem al cap era d'obrir aquest festival a més espais de la ciutat de Torrent. No obstant això, enguany no ha pogut ser, ho durem a terme el pròxim i any i, en aquesta ocasió, hem optat per focalitzar-ho a l'Auditori on guanyem seguretat".

Per part seua, Antonio Ariño ha volgut assenyalar que "Torrent és el millor escenari per a aquest festival per les seues arrels festives i culturals", al mateix temps que ha ressaltat que "val la pena gaudir d'aquest esdeveniment que ens permet retrobar-nos amb les nostres tradicions".

Finalment, la regidora de Cultura, Susi Ferrer, ha recordat que "la cultura és segura i, amb el Festival Arrels no només reactivem la cultura, sinó les activitats presencials. Continuem esforçant-nos des de l'ajuntament per a fer que la cultura siga accessible per a tots els torrentins i torrentines i, una prova, és aquest festival que compta amb un complet cartell de propostes culturals gratuïtes, però també de gran qualitat".

El Festival Arrels, que se celebrarà del 4 al 9 de maig, es consolida a la ciutat de Torrent amb la millor música tradicional i mediterrània.

Programació Festival Arrels 2021

Destacats