L’Espai acull “Enquadrar-te”, un projecte d'art i inclusió

L’exposició itinerant pretén traslladar a la societat valores de normalització, d’una visió positiva de la diferència i promoure un enriquiment personal i social

Guardar

encuadrarte1
encuadrarte1

El Centre d'Educació Especial Torre-Pins i el Col·legi Munte-Sión presenten l'exposició "enquadrar-te", un projecte en el qual es combinen Art i Inclusió i amb el qual es pretén mostrar a la societat, des d'una perspectiva artística, les possibilitats d'interacció entre l'Educació Especial i l'Escola Ordinària.

En la vesprada del dijous va tenir lloc l'acte d'inauguració en l'Espai de l'Edifici Metre. La regidora d'Educació, Patricia Sáez va voler acompanyar a tots els i les participants en el projecte i donar-los l'enhorabona "pel gran treball i la importància de la seua labor per la inclusió més gran amb iniciatives d'este tipus. Es tracta d'un projecte que esperem que gràcies al seu caràcter itinerant arribe al nombre més gran de persones possible i aconseguisca la seua finalitat de traslladar els valors de normalització a la societat". Antonio Raga Álvarez, director general de Diversitat Funcional de la Generalitat Valenciana també va voler estar present en este acte i conéixer de primera mà als artífexs del projecte i el resultat d'este.

encuadrarte4S'ha triat l'art, a través de la interpretació fotogràfica d'algunes de les obres més representatives de la història de la pintura, com l'eina per a promoure una inclusió real entre els alumnes, mitjançant el treball que han compartit durant el desenvolupament de tot el projecte. "Enquadrar-te" situa als nostres alumnes i alumnes com els vertaders protagonistes, participant de manera activa en tot el procés de creació.

Es tracta un projecte d'art i inclusió que persegueix la normalització en les relacions entre ambdues modalitats d'escolarització i les persones que formem part d'elles; alumnes, familiars, professionals... És un recorregut a través de l'Art, que mostra les creacions d'alguns dels grans mestres de la pintura al llarg de la història, i que abasta diferents estils i corrents pictòrics.

Des de l'àmbit educatiu, "enquadrar-te" també pretén traslladar a la societat eixos valors de normalització, d'una visió positiva de la diferència i promoure un enriquiment personal i social. El resultat d'este projecte són 18 fotografies de gran format en les quals les i els alumnes de tots dos centres representen els personatges d'algunes de les obres més representatives de la història de la pintura.

Estes 18 fotografies componen "enquadrar-te", una exposició de caràcter itinerant, el recorregut del qual comença en la sala d'exposicions l'Espai de Torrent, i que pretén mostrar al públic el resultat del treball realitzat.

Destacats