L'Antic Mercat de Torrent, centre de debat sobre innovació i Smart Cities

La ciutat ha acollit un esdeveniment empresarial per a parlar de reptes i solucions relacionats amb les ciutats intel·ligents

Guardar

cata (1)
cata (1)

L'Antic Mercat de Torrent s'ha convertit en l'epicentre de la innovació amb el Cata: Smart Cities mitjançant la Compra Pública en Innovación; una iniciativa organitzada per Fundeun al costat de l'Ajuntament de Torrent, a través de l'empresa municipal Idea’t, i amb la col·laboració de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI) i SEN - Sustainable Environmental Network. L'esdeveniment persegueix portar la innovació sostenible orientada a potenciar el desenvolupament de nous mercats, mitjançant l'instrument de contractació pública tenint en compte criteris d'innovació en l'adjudicació de contractes.

Al llarg de la jornada, els ponents i els assistents han pogut debatre i tractar sobre els reptes, reptes, solucions innovadores i investigacions que generen serveis i productes per a les "ciutats intel·ligents". En aquest sentit, s'ha situat a la Comunitat Valenciana, dins del context europeu, com un territori sensible als beneficis que aporta la Compra Pública d'Innovació al ciutadà, a l'ocupació qualificada, a les empreses innovadores i a l'Administració Pública eficient; reforçant, així mateix, el paper de l'Agència Valenciana d'Innovació (AVI), com a impulsora de la innovació tecnològica i empresarial.

En l'acte inaugural ha participat el regidor de l'àrea de ciutadania, Pascual Martínez; el subdirector General de Programes d'Innovació d'Agència, Roberto Arnau; i el president de Fundeum, Manuel Cazorla; que han donat el tret d'eixida a la xarrada informativa La Compra Pública d'Innovació: un punt de trobada entre l'Administració Pública, l'empresa innovadora i la investigació, per Rafael Lafont, gerent de Fundeun.

La trobada ha continuat amb un pitching de 5 minuts per a presentar: Reptes (Administració Pública), solucions innovadores (Empreses) i investigacions susceptibles de generar productes i/o serveis innovadors (Investigadors) relacionats amb Smart City. En aquest sentit, un tècnic de l'Ajuntament de Torrent ha participat explicant les bones pràctiques realitzades pel consistori en relació amb el Pla Director Torrent Smart City.

El punt final de la jornada l'ha posat Networking col·laboratiu en CPI, amb el qual els participants han pogut degustar d'un tast de vins locals per a impulsar el coneixement mutu.

Destacats