Els col·legis obrin les seues portes després de les festes amb reformes i un nou sistema de seguretat

Entre les accions es troba l'adequació a la normativa vigent de les cuines del Vaig moldre i Verge del Rosario, on també s'ha construït una rampa que millora l'accessibilitat al centre

Guardar

el-moli
el-moli

Amb l'objectiu de millorar les instal·lacions dels col·legis públics de Torrent i aprofitant el període nadalenc en el qual els xiquets i xiquetes tenen vacances, l'Ajuntament, des de l'empresa pública Nous Espais Torrent que disposa de les competències per al manteniment de les instal·lacions, ha dut a terme una sèrie de reformes i actuacions de millora en els centres escolars d'ensenyament públic que aporten grans beneficis en l'alumnat.

Una de les importants reformes ha sigut la contractació del sistema d'alarma per a tots els centres escolars. Fins avui, només alguns centres disposaven d'alarma, cada centre gestionava de forma independent este servei, existint col·legis que mancaven d'un sistema de seguretat. Per açò, mitjançant la contractació conjunta s'ha aconseguit que tots els centres disposen d'alarma, unificar el control i gestió del servei per part de l'empresa municipal Nous Espais, optimitzant així les condicions d'este. A més, el cost d'este servei no es realitza a càrrec dels col·legis, sinó que passa a ser per compte de Nous Espais. De la mateixa forma s'està treballant en la nova contractació del servei de manteniment d'instal·lacions tèrmiques dels centres.

També s'ha realitzat una inspecció de les instal·lacions elèctriques en tots els centres. Mitjançant aquestes inspeccions es pretén garantir la seguretat dels xiquets i xiquetes en els col·legis i adequar-los a la normativa actual, ja que en la majoria de centres escolars la instal·lació elèctrica és d'origen.

"L'Ajuntament treballa diàriament per a millorar la qualitat dels Col·legis Públics de Torrent, de manera que els alumnes i alumnes troben en els centres les millors condicions de confort possibles, complint sempre la normativa vigent en les diferents matèries", assenyala Patricia Sáez, regidora d'Educació.

En els col·legis CEIP Verge del Rosario i CEIP El Vaig moldre s'han realitzat una sèrie d'obres en la cuina i en el menjador, per a adequar estes instal·lacions a la normativa i condicions exigides per la Conselleria de Sanitat. En les cuines de tots dos col·legis s'ha eliminat els elements de treball mitjançant rajoles, enrajolats i marbre, ja que per la seua antiguitat no complien amb les condicions d'higiene adequades, i s'han substituït per mobiliari i equipament d'acer inoxidable.

Per a garantir l'accessibilitat a l'interior del centre s'ha construït una rampa en el pati del col·legi Verge del Rosario. A més, s'han executat obres de manteniment ordinari en tots els centres, com la impermeabilització de cobertes i neteja de canalons, reparacions elèctriques, reparació de calderes, treballs de jardineria i pintura d'aules, entre moltes altres més.

Destacats