Els col·legis de Torrent celebren el Dia de l'Arbre amb 50 noves plantacions

Els centres educatius plantaran 50 arbres en aquesta iniciativa en col·laboració amb Aigües de L’Horta en la qual inclou tallers i activitats didàctiques i que afavorirà les superfícies arboladas de la localitat

Guardar

dia-del-arbol
dia-del-arbol

Amb motiu de la commemoració del Dia de l'Arbre, 31 de gener, l'Ajuntament de Torrent en col·laboració amb Aigües de L'Horta ha preparat una campanya de repoblació, plantant 50 arbres autòctons per diferents zones del municipi. En la iniciativa participen diferents centres educatius, tant públics com d'educació especial, els dies 30 i 31 de gener i 1 de febrer. Amb esta activitat, sumada a la primera edició que va tenir lloc l'any passat, s'haurà aconseguit plantar 100 arbres repartits per diverses àrees del municipi, que realitzen un treball de fixació de CO2, contribuint a compensar la petjada de carboni i augmentant la massa forestal i la riquesa biològica de l'entorn.

Un total de set centres educatius participen en este projecte, que consisteix en la plantació i apadrinament d'un arbre. Durant la jornada els xiquets i xiquetes seran rebuts, en les zones destinades per a tal efecte, per monitors especialitzats que els realitzaran diferents activitats didàctiques. A més, s'efectuaran xarrades sobre la importància que tenen els recursos forestals per a la vida i la necessitat de protegir el medi ambient. També els i les participants podran gaudir del taller Nendo Dango, que consisteix a aplicar una tècnica de reforestació amb boletes fetes d'argila, humus i llavors que els xiquets es portaran a casa i una vegada seques escamparan en terrenys seleccionats o espais propis per a veure com germinen.

"Amb esta iniciativa tractem de conscienciar i educar als xiquets i xiquetes de la importància que té mantenir un compromís amb la cura dels arbres, i protegir així les superfícies arborades de la nostra localitat. Plantarem 50 arbres de dues espècies autòctones com són el QuercusIlex i Celtis Australis, a més de preparar tallers perquè aprenguen el valor del respecte cap al nostre entorn", declara Inma Amat, regidora de Medi ambient.

El calendari d'activitats s'inicia el dia 30 de gener amb el col·legi Miguel Hernández, l'activitat del qual d'urbanització tindrà lloc en El Pantà. El dimarts 31, dia de l'Arbre, la programació segueix amb els centres Lope de Vega, Juan XXIII, i Verge del Rosario, en l'àrea recreativa de la Marxadella. En la mateixa zona, el dimecres dia 1 serà el torn dels centres d'educació especial l'Encarnació i de la Unió, que realitzaran les activitats en el mateix centre d'estudis.

"Esta iniciativa, que ja celebrem per segon any consecutiu, va permetre el passat any compensar la petjada de carboni generada per tot el paper que es consumeix en l'oficina d'Aigües de l'Horta de Torrent, i que enguany esperem superar estes dades. Així mateix, s'engloba dins de la campanya 'Deixa de passar factura al planeta' que Aigües de l'Horta va llançar en 2016 amb l'objectiu de potenciar l'ús de la factura digital, i en la qual la companyia es compromet a dur a terme estes campanyes de repoblació", indica Salvador Santamaría, Gerent d'Aigües de l'Horta.

Destacats